Ionel Paunel, Olt: Mai sunt circa 50 milioane euro pentru submasura 6.3 (Dezvoltarea fermelor mici)

Ionel Paunel, Olt: Mai sunt circa 50 milioane euro pentru submasura 6.3 (Dezvoltarea fermelor mici)

 

AFIRDaca pentru unele submasuri din programul PNDR 2014-2020 banii s-au terminat deja, mai sunt si cateva care mai au fonduri disponibile in acest an. Printre acestea se numara si sM 6.3 – Dezvoltarea fermelor mici, care dupa cate se pare ar avea la dispozitie in 2019 circa 50 milioane de euro, adica ceva mai mult decat se estimase initial.

Citeste si Se pregateste anularea Legii 150/2016? „A fost proasta si ne-a bagat pe toti in belea’’, spune Aurel Popescu, presedintele Rompan

„Asteptam raportul de selectie pe 2018, si cel mai probabil in perioada iulie-august se va deschide o sesiune”, a declarat la Antena Satelor Ionel Paunel, un cunoscut legumicultor din Olt, care ofera si consultanta celor care doresc sa acceseze fonduri europene.

Pe de alta parte, pe submasura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri fondurile s-au terminat deja, a mai spus Paunel.

Prin intermediul AFIR au fost facute plati de circa 3,8 miliarde de euro, ceea ce inseamna un grad de absorbtie de 48%, care situeaza tara noastra pe primele locuri intr-un clasament al statelor membre UE din punct de vedere al platilor efectuate.

Citeste si Nicolae Sitaru: Pretul la porumb este stationar, undeva la 700 lei/tona. Graul, in schimb, are un pret mai bun

Potrivit informatiilor din piata, fondurile disponibile in acest an se ridica in total la circa 700 milioane de euro, iar cel mai probabil vor fi cheltuite in 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *