Iohannis anunta redeschiderea pietelor de la sfarsitul saptamanii

Iohannis anunta redeschiderea pietelor de la sfarsitul saptamanii

 

pietePresedintele Klaus Iohannis a anuntat in data de 2 decembrie ca a discutat cu expertii si a decis impreuna cu guvernul redeschiderea pietelor la interior. Acestea vor fi redeschise de la sfarsitul acestei saptamani. Decizia a aparut pe fondul reducerii numarului de persoane nou infectate in fiecare zi, care a scazut semnificativ, spune presedintele.
„Am putut sa constatam ca, in ultimele saptamani, numarul de persoane nou infectate in fiecare zi a scazut semnificativ.
Da, este adevarat ca in perioada sarbatorilor poate s-a testat un pic mai putin. Totusi, scaderea este clara si dati-mi voie sa va spun, fiindca si aici sunt tot felul de interpreti politici: aceasta scadere se poate constata cam peste tot in Europa.

Deci, nu numai noi am luat masurile juste, corecte, ci si altii, si aceasta scadere nu este o intamplare, nu este o „surubare” la date, ci este o realitate in Europa si, din fericire, facem parte din tarile unde se constata o reducere. Asta fiind constata, am discutat aceste chestiuni cu expertii, cu specialistii, si am decis ca, de la sfarsitul acestei saptamani, sa fie redeschise pietele.

Asta este, cu siguranta, o veste buna si pentru producatorii care vor sa vanda in piete, dar si pentru romanii care vor sa-si faca provizii din timp pentru sarbatorile de iarna.”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *