INS: Sacrificarile de bovine si pasari in crestere, porcii in scadere

INS: Sacrificarile de bovine si pasari in crestere, porcii in scadere

 

GAINAIn anul 2016, comparativ cu anul 2015, sacrificarile de bovine si de pasari in unitatile industriale specializate (abatoare) au inregistrat o tendinta ascendenta, in timp ce sacrificarile de porcine, ovine și caprine au inregistrat o tendinta descendenta, potrivit INS. Productia de lapte colectat de la exploatatiile agricole si centrele de colectare de catre unitatile procesatoare a crescut in anul 2016 fata de anul 2015.

Sacrificarile de animale si pasari din unitatile industriale In anul 2016, sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate, dupa numarul de capete, au crescut fata de anul precedent cu 29,3%, iar sacrificarile de porcine au scazut cu 0,1%. Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a crescut cu 29,4%, iar cea de porcine a crescut cu 2,0% datorita creșterii greutații medii a porcilor sacrificați.

Numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut fata de anul precedent cu 12,2%, iar productia de carne de ovine si caprine a scazut, de asemenea, cu 8,4%. Numarul de pasari sacrificate in abatoare a crescut fata de anul 2015 cu 1,8%, iar productia de carne de pasare a crescut cu 4,2%.

Sacrificarile de bovine, porcine, ovine si caprine in abatoare 

Numar capete  sacrificate Greutate in viu  (tone) Greutate medie (kg) Greutate in carcasa (tone)`
Denumire  specie 2015 2016 2015 2016 2015 2016 2015 2016
Bovine 208183   269227 89575 117700     430,3   437,2 44471 57529
Porcine 4037779 4033522 428242 435999 106,1 108,1 330467 337036
Ovine si caprine 726023 637338 20557 18622 28,3 29,2 9256 8477

Sacrificarile de pasari in abatoare

Numar capete  sacrificate (mii) Greutate in viu  (tone) Greutate medie (kg)
Denumire  specie 2015 2016 2015 2016 2015 2016
Pasari total 229665 233866 540150  540150 2,2 2,3
Pui 224005 230995 489770 518502 2,2 2,2
Gaini 4193 1532 9289 4167 2,2 2,7

 

Sursa: INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *