Hala de procesare fructe si legume la Totoreni, Bihor

Hala de procesare fructe si legume la Totoreni, Bihor

 

bihorCinci tineri bihoreni au deschis, in satul Totoreni, comuna Tarcaia, o hala de procesare, autorizata, unde preiau si valorifica legumele si fructele producatorilor locali din Depresiunea Beiusului, folosind retete traditionale. Ei produc bulion, zacusca sau muraturi, dar si dulceturi aromate, compoturi sau siropuri. Materia prima este achizitonata de la producatorii locali si nu oricum, ci la pret de piata. Autorizarea constructiei a avut loc in toamna anului trecut, dupa ce peste vara, cei cinci prieteni, Adi Ciortan, in varsta de 33 de ani, Mircea Branda — 31 ani, Octavian Licuriceanu — 41 ani, Claudiu Tal — 28 ani si Ana Pitut, au planuit cum sa faca.

Ei singuri s-au ocupat de punerea la punct a halei, inclusiv amenajarea ei. Planurile nu se opresc insa aici, pentru ca din toamna au in plan sa isi construiasca cuptoare si plite pe lemne, avand in cele din urma si aprobarile autoritatilor sanitar-veterinare.

Hala are 250 de metri patrati, din care 100 de metri patrati sunt folositi ca spatiu de procesare, iar restul va fi dotat ca depozit pentru legume si fructe.

Legumele si fructele sunt preluae de la gospodari, tarani, producatori, inclusiv fructe de padure, din toata Depresiunea Beiusului, ele sunt procesate si vandute, deocamdata, in marile orase din vestul tarii: Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *