Festivalul ciocolatei din Romania, Chocolate Saga Festival (26-28 mai), în Capitală

Festivalul ciocolatei din Romania, Chocolate Saga Festival (26-28 mai), în Capitală

 

Primul festival al ciocolatei din Romania, Chocolate Saga Festival, se va desfasura in weekendul 26-28 mai 2023, in centrul vechi al capitalei, la Casa Ghica si va reuni cele mai mari nume din domeniu, din Romania si din țarile din regiune.

Brandul Belcolade, inițiator al programului de sustenabilitate in industria de cacao, Cacao Trace, s-a alaturat ca si partener oficial. 

Evenimentul va reuni peste 50 de expozanți din domeniul ciocolaterie, dulciuri, cosmetice si bauturi care conțin ciocolata, din Romania, Republica Moldova si Bulgaria.

Festivalul isi propune sa aduca laolalta atat cele mai sonore nume din domeniul iubitorilor de ciocolata, cat si pasionați de acest domeniu si manufacturieri, potrivit organizatorilor. 

In cadrul festivalului, ciocolatieri celebri, dar si expozanți care se inscriu din timp, pot face spectacole de creație din ciocolata, cu public.

Chocolate Saga se va desfasura la Casa Ghica, in Centrul Vechi al Bucurestiului, in perioada 26-28 mai 2023.

Despre Belcolade

Belcolade a trecut printr-un proces complet de rebranding care isi doreste sa reflecte mai clar noul focus si noua viziune in ceea ce priveste gustul, sustenabilitatea si inovația. In acelasi timp, isi doreste sa asigure suportul tehnic si creativ de care are nevoie clientul pentru a-si asigura viitorul afacerii. De la adoptarea unei identitați noi,  distinctive, inclusiv un nou ambalaj mai fresh, dar si o identitate vizuala si o comunicare noua, Belcolade face tranziția catre ambalaje 100% sustenabile si gata de reciclat. De asemenea, isi imbunatațeste oferta digitala pentru a creste accesul la expertiza tehnica si inovația cooperativelor.

„La Belcolade, ne mandrim ca suntem parte din tradiția si mostenirea care i-au adus ciocolatei belgiene aceasta reputație extraordinara. Ne impunem standarde de calitate extrem de inalte si oferim valoare adaugata considerabila, atat prin inovație cat si prin servicii adresate clienților nostri. Din acest motiv, toate sortimentele noastre de ciocolata sunt — si au fost intotdeauna — produse in fabrica noastra din Erembodegem, Belgia. Compania noastra este singura de pe piața deținuta inca de proprietari belgieni: garanția experienței ciocolatei belgiene autentice”, a explicat Gabriela Beres, country manager pentru Europa Centrala si de Est.

Despre Cacao Trace

Puratos  a lansat, in 2022 si in Romania, programul Cacao-Trace™ gandit sa ridice standardele de calitate in industria ciocolatei. 

Prin acțiunile acestui program, compania isi ia angajamentul ca, din fiecare kg de ciocolata sustenabila vanduta pe piața, sa returneze 10 eurocenți direct comunitaților de fermieri care traiesc din agricultura cu cacao. 

Programul de sustenabilitate a fost lansat de grupul Puratos in anul 2016 si pana acum a strans peste 2 milioane de euro, suma care a contribuit fie la suplimentarea veniturilor fermierilor cu doua salarii, fie ca investiții in comunitațile locale. Astfel, prin programul Cacao-Trace™ s-au construit 6 scoli, o maternitate si 23 de stații de apa potabila pentru satele din Papua Noua Guinee, Vietnam si Coasta de Fildes si s-au oferit 500 de burse scolare pentru copiii fermierilor inrolați in program.

Pe plan local, Puratos Romania isi propune ca intreg portofoliu de ciocolata sa aiba certificare de sustenabilitate Cacao Trace pana in 2025. Produsele Belcolade cu certificare Cacao Trace creeaza valoare adaugata de la fermier la consumator, prin doua elemente diferențiatoare – gustul superior obținut printr-un proces controlat de fermentare si veniturile suplimentare obținute din Bonusul de Ciocolata, care ajung direct la fermierii de arbori de cacao.

Despre Puratos

Grupul Puratos este unul dintre cei mai importanți producatori globali de materii prime pentru industria de panificaţie, patiserie si ciocolaterie. Compania a fost fondata in Belgia in 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajaţi in 71 de ţari, deține 63 de unitaţi de producţie si 88 de centre de inovaţie, oferind clienților ingrediente calitative si nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate in peste 100 de ţari.

Puratos Romania ofera materii prime pentru sectorul alimentar si servicii specializate clienților sai din sectorul industrial, artizanal si retail printr-o reţea de 10 filiale la nivel național si prin cele doua centre de inovație, din Bucuresti si Cluj-Napoca, destinate testarii de produse si ingrediente inovatoare. Compania a fost inființata in anul 1995, in Bucuresti, avand in prezent o unitate de producție in județul Ilfov, cu trei linii de producţie distincte (linie de margarina, linie de pudre pentru patiserie si brutarie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe baza de apa si glazuri) si 150 de angajaţi. Puratos Romania este unul dintre principalii jucatori din sectorul de ingrediente pentru industria alimentara, avand un portofoliu extins de produse dedicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *