Fabrica de ingrasaminte Donau Chem Turnu Magurele reia productia dupa cinci ani

Fabrica de ingrasaminte Donau Chem Turnu Magurele reia productia dupa cinci ani

 

donauFabrica de ingrasaminte agricole Donau Chem Turnu Magurele si-a reluat activitatea dupa cinci ani, cu o productie zilnica de 1.500 de tone de uree si 850 de tone de azotat de amoniu, anunta InterAgro Group. “Dupa o perioada de peste cinci ani in care productia a fost suspendata (data opririi: 11 martie 2015), intreprinderea a repornit gradual instalatiile astfel incat, in 23 iunie, Donau Chem ajunge, din nou, la o productie zilnica de circa 1.500 de tone de uree si 850 de tone de azotat de amoniu, pentru care consuma 1,6 milioane de metri cubi de gaze. Mentionam ca toata aceasta cantitate reprezinta importuri”, se arata intr-un comunicatl de presa al InterAgro Group.

Unitatea din Turnu Magurele are in prezent aproximativ 500 de angajati. In vederea repornirii, a mai fost angajat personal si se vor mai face angajari, compania estimand ca pana la finalul trimestrului trei al acestui an fabrica va ajunge la 1.000 de salariati, iar produsele sale vor fi vandute atat in tara, cat si la export.

Pe langa Donau Chem, grupul InterAgro are deja in functiune fabrica de ingrasaminte Chemgas Slobozia, cu o capacitate zilnica de 1.500 de tone de uree, 1.100 de tone de amoniac si 900 de tone de azotat de amoniu. Aici, consumul zilnic de gaz metan este de circa 1,4 milioane de metri cubi, care este, de asemenea, din import.

Cu trei milioane mc gaze procesate zilnic, grupul InterAgro devine, din acest moment, cel mai mare consumator de gaze individual din Romania

Programul de redeschidere a fabricilor de ingrasaminte operate in Romania va continua in ritm accelerat, pana la sfarsitul acestei toamne urmand a incepe activitatea la Azochim (fosta Ga Pro Co) Savinesti si ROM Fertilizers (fosta Amurco) Bacau, unitati la care recrutarile de personal deja au inceput.

“Vom ajunge ca, la finalul trimestrului trei al 2020, in cele patru fabrici pe care InterAgro le va avea deschise, sa producem circa 5.300 de tone de uree zilnic si 4.700 de tone de amoniac, asigurand aproape integral necesarul pentru aceste produse al Romaniei”, a declarat Ioan Niculae, presedinte InterAgro Group.

Sursa foto: Turnu cu stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *