Expertii UE avertizeaza: In magazinele romanești se vinde carne de la pui tratati cu antibiotice

Expertii UE avertizeaza: In magazinele romanești se vinde carne de la pui tratati cu antibiotice

 

puiAutoritatea Europeana pentru Securitatea Alimentelor trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca pe rafturile magazinelor romanesti se gasesc produse provenite de la pasari tratate cu antibiotice si hormoni. Romanii sunt mari consumatori de carne de pui, ei trebuie sa stie insa ca pe mesele lor ajunge carne provenita de la animale care sunt indopate cu antibiotice pentru a creste mai repede decat in mod obisnuit. In marile hypermarketuri, carnea de pui se afla la loc de cinste pe lista de cumparaturi a romanilor, potrivit Observator.tv. Romanii care ajung sa consume carne de la animale tratate cu antibiotice, risca sa aiba un
sistem imunitar din ce in ce mai slabit si sunt predispusi la numeroase afectiuni.

Citeste si Productia din gospodariile taranesti, in cadere libera. La oua, ponderea in consum s-a redus cu 15% in cativa ani

Din pacate, consumatorii nu isi pot da seama daca puiul pe care il cumpara este bun sau nu. Pentru asta este nevoie de efectuarea unor analize speciale.

Legislatia europeana interzice folosirea hormonilor, antibioticelor sau injectarea carnii de pui cu apa. Cei care nu respecta aceste conditii risca retragerea autorizatiei de functionare.

Vezi si Romania exporta produse procesate din carne cu 4.000 euro si importa cu 1.800 euro. De ce nu poate stopa subventiile mascate CE?

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor avertiza, in 2013, ca 87% din puii crescuti in Romania sunt plini cu substante chimice periculoase. Puii crescuti in fermele din Romania au dezvoltat rezistenta la ciprofloxacina, tetraciclina si ampicilina, substante care se folosesc si pentru tratarea unor infectii sau a unor boli ca otita sau bronsita, scria atunci Puterea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *