Doua transe de plati la AFIR pentru beneficiarii PNDR, in aceasta luna

Doua transe de plati la AFIR pentru beneficiarii PNDR, in aceasta luna

 

PLATI AFIRMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala care au incheiat contracte de finantare cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) si care au depus cererile de plata la AFIR in luna aprilie 2019, vor primi in conturile bancare in data de 13 mai 2019 sumele aferente cheltuielilor eligibile realizate in cadrul proiectelor. Suma totala care va fi transferata beneficiarilor PNDR este de 23.353.638,77 euro.

Citeste si Romania reala! Se fura pana si albinele de pe camp…

La aceasta transa de plata, AFIR va deconta cheltuielile realizate pentru investitii in exploatatii agricole si in exploatatii pomicole, in unitati de procesare a produselor agricole, pentru instalarea tinerilor fermieri, pentru dezvoltarea fermelor mici, dar si pentru diverse investitii in mediul rural care nu au specific agricol.

Citeste si Actiuni si termene APIA in perioada 30 aprilie – 31 mai 2019

De asemenea, vor fi decontate cheltuieli aferente lucrarilor pentru infrastructura agricola si pentru infrastructura rutiera din mediul rural, pentru protejarea patrimoniului cultural, pentru axa LEADER, pentru infiintarea grupurilor de producatori, precum si pentru cooperarea fermierilor pentru realizarea lanturilor scurte de aprovizionare si a pietelor locale.

O noua decontare a cheltuielilor eligibile realizate de beneficiarii PNDR va fi realizata de AFIR la sfarsitul lunii mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *