Daea: Suma intrata in Romania, adunand laolalta banii din platile directe şi PNDR, depaseste 7,5 miliarde de euro

Daea: Suma intrata in Romania, adunand laolalta banii din platile directe şi PNDR, depaseste 7,5 miliarde de euro

 

DAEAPlatile primite de Romania prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) şi Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) in primele doua luni ale acestui an vor ajunge la 1,6 miliarde de euro, a declarat, luni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, in cadrul conferintei nationale organizate de RNDR cu tema “Satul romanesc are viitor”.

Suma primita insa de agricultura şi spatiul rural din Romania in ultimii ani s-a ridicat la peste 7,5 miliarde de euro. Numai prin intermediul AFIR au fost platite circa 3,8 miliarde de euro, ceea ce inseamna un grad de absorbtie de 48%, ceea ce situeaza tara noastra pe primele locuri intr-un clasament al statelor membre din punct de vedere al platilor efectuate. De asemenea, peste 866.000 de fermieri primesc subventii si circa 2,5 milioane de romani au beneficiat direct sau indirect de avantajele investitiilor create in spatiul rural.

“Facand un total pe 48%, ceea ce inseamna 3,9 miliarde de euro AFIR, asta este cifra, adunand laolalta banii din platile directe şi Planul National de Dezvoltare Rurala, Romania, pana la aceasta data, si cu suma care a intrat astazi in tara, depaşeşte 7,5 miliarde de euro, bani care au alimentat agricultura şi spatiul rural. O suma extrem de importanta, care se cantareşte prin obiective de investitii specifice activitatii AFIR, care se cantareşte prin productii specifice activitatii APIA, care a ridicat Romania pe o treapta de respect in Uniunea Europeana şi pe o treapta atat de necesara şi atat de cautata de fiecare dintre noi. Merita toti cei care au contribuit la acest efort sa prinda din respectul muncii felicitarile care se impun in momentul acesta de bilant”, a precizat Daea.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala din cadrul Autoritatii de Management pentru PNDR, a organizat in data de 4 februarie 2019, la București, Conferinta Nationala cu tema „Satul romanesc are viitor”, pentru prezentarea și dezbaterea unor subiecte privind implementarea Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *