Crestere pe linie la productia de carne in martie, fata de luna precedenta. Nu este valabil insa si raportat la 2016

Crestere pe linie la productia de carne in martie, fata de luna precedenta. Nu este valabil insa si raportat la 2016

 

carneIn martie, productia de carne s-a marit la toate speciile, raportat la luna anterioara. Fata de martie 2016, in general, sunt cresteri, insa exista si sectoare care au cunoscut scadere cum ar fi cresterea porcilor si a ovinelor, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Astfel, in luna martie 2017, productia de carne de bovine a fost de 7.570 de tone, in crestere cu 3,5% fata de februarie 2017 (7.317 tone) si cu 4,4% fata de martie 2016, cand s-au obtinut 7.250 tone. Numarul bovinelor sacrificate s-a marit in martie cu 11,4%, comparativ cu februarie, si cu 2,1% fata de martie 2016.

Productia de carne de porc obtinuta in luna martie a depasit 30.061 tone, un plus de 20,5% fata de luna precedenta cand s-a ajuns la 24.957 tone carcasa, dar in scadere cu 5,8% fata de martie 2016.

In martie 2017 au fost sacrificati cu 20,2% mai multi porci fata de luna precedenta, dar mai putini cu 11,4% decat in aceeasi perioada a anului trecut, arata Agerpres.

In ceea ce priveste productia de carne de ovine si caprine obtinuta in martie, datele INS arata o crestere semnificativa fata de luna februarie 2017, de circa 2,3 ori, de la 1.884 tone la 4.443 tone. In schimb, fata de martie 2016 s-a inregistrat o reducere a productiei de peste 30%, de la 6.370 tone carcasa ovine si caprine. Animale sacrificate pe aceste specii au fost de 3,6 ori mai multe in martie fata de februarie 2017, dar in scadere cu 28,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit datelor INS, productia de carne de pasare obtinuta in luna martie 2017 a depasit 36.186 tone, in crestere cu 12,5% fata de luna precedenta si cu 2,9% fata de martie 2016, in timp ce sacrificarile de pasari au crescut cu 12,3% fata de februarie 2017 si cu 1,7% fata de aceeasi luna din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *