Corteva Agriscience a finalizat cu succes separarea de DowDuPont

Corteva Agriscience a finalizat cu succes separarea de DowDuPont

 

cortevaNoua companie este lider mondial pe doua piete mari si atractive – seminte si protectia plantelor -, sprijinita fiind de dezvoltarea rapida a solutiilor digitale. Compania va incepe tranzactionarea obisnuita sub simbolul “CTVA”. Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) a finalizat cu succes separarea de DowDuPont, devenind o companie agricola lider, independenta, care ofera solutiile complete de care au nevoie fermierii pentru a-si maximiza randamentul si profitabilitatea. Corteva Agriscience se lanseaza astazi, la scara globala, avand o oferta echilibrata pentru seminte si protectia plantelor , sustinuta fiind de extinderea capabilitatilor digitale si alimentata de cea mai bogata sursa de inovare din intreaga industrie.

Distributia actiunilor Corteva s-a incheiat pe data de 1 iunie, fiecare actionar DowDuPont primind cate o actiune Corteva pentru fiecare trei actiuni DowDuPont pe care le detinea la data incheierii activitatii, pe 24 mai 2019. De asemenea, actionarii DowDuPont vor primi si numerar in locul oricaror actiuni fractionate Corteva. Actiunile obisnuite Corteva vor fi disponibile pentru tranzactionare incepand de astazi la Bursa de Valori din New York (NYSE) sub simbolul “CTVA”.

„Aceasta zi marcheaza lansarea unui nou tip de companie agricola, in continua dezvoltare, pentru a oferi agricultorilor solutiile complete de care au nevoie pentru o crestere durabila si o rentabilitate sporita”, a declarat Jim Collins, Chief Executive Officer Corteva Agriscience.

Citeste si Vin banii pentru sprjinul cuplat in sectorul vegetal pentru anul 2018

Ca lider mondial pe piata semintelor si a protectiei plantelor, evaluata la 100 de miliarde de dolari, Corteva Agriscience are cele mai solide resurse din industrie, motivatia necesara si modalitatile prin care sa ofere solutii personalizate clientilor sai. Toate acestea vor asigura cresterea companiei Corteva si, implicit, a actionarilor sai. Cei peste 21.000 de angajati Corteva se dedica indeplinirii scopului de a imbogati viata celor care produc si consuma, asigurand progresul generatiilor viitoare.

Cu o prezenta in peste 140 de tari, Corteva Agriscience a generat in 2018 vanzari nete in valoare de 14 miliarde de dolari. Compania are peste 150 de centre de cercetare si dezvoltare, axandu-se pe 65 de ingrediente active.

Citeste si Polonia, principalul furnizor de fructe si legume al Romaniei, in 2018!

„In calitate de companie agricola noua si independenta, ne concentram asupra investitiilor bazate pe inovatie pentru a asigura o crestere organica a veniturilor, peste nivelul pietei, si pentru a imbunatati rentabilitatea capitalului investit”, a declarat Greg Friedman, Vicepresedinte Executiv si Chief Financial Officer Corteva Agriscience.

„Suntem la zi cu angajamentul nostru de a obtine economii in valoare de 1,2 miliarde de dolari pana in 2021 si suntem increzatori in planul de a extinde marjele. In acelasi timp, ne-am angajat sa returnam capital considerabil catre actionarii nostri printr-o combinatie de dividende si rascumparari de actiuni”.

Noul nume al companiei, Corteva Agriscience (kohr-‘teh-vah), deriva din cuvintele “inima” si “natura”. Brandingul celebreaza istoria companiei, dar, in acelasi timp, anticipeaza cu entuziasm angajamentul de a spori productivitatea agricultorilor, precum si sanatatea si bunastarea consumatorilor.

Sediul companiei se afla in Wilmington, Delaware, cu centre globale de afaceri in Johnston, Iowa, Indianapolis si Indiana si alte cinci birouri regionale in Calgary, Canada; Johannesburg, Africa de Sud; Geneva, Elvetia; Singapore; si Alphaville, Brazilia.

Mai multe informatii despre Corteva Agriscience sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Despre Corteva Agriscience™

Corteva Agriscience™ ofera agricultorilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie pentru a le permite maximizarea randamentului si a rentabilitatii – inclusiv unele dintre cele mai recunoscute branduri din agricultura: semintele Pioneer®, Granular®, Brevant ™, dar si produse premiate pentru protectia culturilor, introducand in acelasi timp si noi produse pe baza inovatiilor din chimie si tehnologie.

Compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind astfel la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma, asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publica independenta in data de 1 iunie 2019, anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *