Cornel Stroescu: “Nu este timp de amanare. Fara Camere Agricole, PNS nu va fi aprobat de Bruxelles!”

Cornel Stroescu: “Nu este timp de amanare. Fara Camere Agricole, PNS nu va fi aprobat de Bruxelles!”

 

STROESCU-1Fermierul Cornel Stroescu cere reprezentantilor Aliantei pentru Agricultura si Cooperare sa reveni asupra adresei (nr.4 din 16.06.2020) si deciziei prin care solicita in numele fermierilor amanarea dezbaterii legii pentru infiintarea camerelor agricole. Stroescu spune ca este mult prea tarziu sa se amane infiintarea camerelor agricole, mai ales in contextul in care dupa cum bine se stie Planul National Strategic 2021- 2027 nu va primi aprobare de la Bruxelles, daca nu exista aceste camere agricole in toata tara functionale pana in anul 2021.

Iata si scrisoarea semnata de fermierul din Mehedinti:

„Catre reprezentantii asociatiilor profesionale/ Aliantei pentru Agricultura si Cooperare

Prin prezenta, ca si fermier, fac apel deschis si colegial, catre reprezentantii asociatiilor profesionale, ai Aliantei pentru Agricultura si Cooperare in a reveni asupra adresei (nr.4 din 16.06.2020) si deciziei prin care solicita in numele fermierilor amanarea dezbaterii legii pentru infiintarea camerelor agricole.

Dragi colegi fermieri, stiiti prea bine ca in agricultura romaneasca nu este timp de „amanare”, organizarea in agricultura romaneasca este imperios necesara, astfel camerele agricole si legislatia pentru infiintarea lor este vitala pentru interesele si binele fermierilor, reprezentand totodata o sansa majora pentru agricultura din Romania.
Va reamintesc ca Planul National Strategic 2021- 2027, nu va primi aprobare de la Bruxelles, daca nu exista aceste camere agricole in toata tara si nu numai ca nu sunt infiintate, ci trebuie sa devina functionale pana in anul 2021.

Nu inteleg prin decizia de „amanare” Unde sunt Consultati si reprezentati de la micii pana la marii fermieri??? Orice articol aL legii, orice inconvenient sau modificare presupune dezbatere, consultare, dar in niciun caz amanare Am fost amanati de ani de zile, nu se poate ca acum cand legea trebuie dezbatuta, clarificata sa se ceara amanare chiar de catre dumneavoastra cei care ne Reprezentati!!!! De aceea fac apel colegial si de buna credinta, vizand interesele tuturor fermierilor/ producatorilor din Romania, sa reveniti asupra solicitarii dumneavoastra de „amanare” a dezbaterii legii pentru infiintarea si functionarea camerelor agricole in Romania.

.Este de datoria dumneavoastra morala si civica de a sustine astfel de demersuri, nu de a le amana sau infrana! Fermierii romani de la mici pana la cei mai mari au nevoie de camere agricole! Agricultura din Romania are nevoie de o sansa noua si poate fi reprezentata prin infiintarea si functionarea camerelor agricole judetene!

Cu consideratie,
Cornel Stroescu”.

Cornel Stroescu este unul dintre cei mai mari fermieri din Mehedinți, numarandu-se printre cei mai infocati sustinatori ai Camerelor Agricole. De altfel, el a fost si initiatorul acestora, detinand la un moment dat functia de presedinte al Camerelor Agricole Nationale in istoria recenta si atat de controversata a organizatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *