Consumul de carne de porc, la cel mai scazut nivel din ultimii 11 ani, in Germania

Consumul de carne de porc, la cel mai scazut nivel din ultimii 11 ani, in Germania

 

carne-de-porcConsumul de carne de porc in Germania, cel mai mare producator și consumator de carne de porc din Europa, a atins in 2016 cel mai scazut nivel din ultimii 11 ani, fiind al treilea an consecutiv in care are loc o diminuare a cererii de șunca și cârnati, produse pentru care nemtii au un adevarat cult. Si nu doar atat, aceeasi situatie a fost consemnata si la consumul total de carne, care s-a redus la 60 de kilograme, sustine Agriculture Market Information Co, preluata de Agerpres. In ultima vreme tot mai multi nemti au renuntat la carnea de porc in favoarea celei de pui și de vita, dar si catre produse vegetariene. O posibila explicatie ar fi grija mai mare pentru diete mai sanatoase si de ce nu faptul ca in Germania au intrat foarte multi musulmani care nu consuma carne de porc.

Citeste si Ce sansa are Programul carne de porc din ferme romanesti sa intre in vigoare? Niciuna, pana in septembrie, cel putin

Consumul total de carne de porc in Germania a scazut cu 10% dupa 2011, pâna la aproximativ doua milioane de tone anul trecut, potrivit datelor firmei de cercetare Euromonitor International. S-a marit in schimb in tari precum Polonia, Franta și Austria. Consumul mediu de carne de porc in Germania in 2016 a atins 36,2 kilograme, fata de 40,1 kilograme in 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *