Conferinta “Produsul romanesc – gust autentic – cadru european” , Concursul “Ora de bun gust” si decernarea premiilor “Gustul Ales” 2019

Conferinta “Produsul romanesc – gust autentic – cadru european” , Concursul “Ora de bun gust” si decernarea premiilor “Gustul Ales” 2019

 

ROALIMENTRO.aliment, in parteneriat cu asociatiile de profil si IBA Bucuresti, a organizat joi, 6 iunie 2019, cea de-a 4-a editie a expo-conferintei dedicate produsului alimentar romanesc “Produsul romanesc-gust autentic-cadru european”, in cadrul careia a avut loc concursul „Ora de bun gust”, respectiv desemnarea premiilor „Gustul Ales” 2019. Produsele castigatoare vor putea aplica bulina galbena pe ambalaj timp de un an, incepand cu 6 iunie 2019.

Toate aceste evenimente au avut loc la sediul INCDBA IBA Bucureati in prezenta a peste 80 de participanti, cei mai multi fiind producatori din industria alimentara.

In prima parte a zilei s-a desfasurat conferinta “Produsul romanesc – gust autentic – cadru european” care a dezbatut teme de un real interes pentru producatori, referitoare la:

• Tehnici de evaluare senzoriala a alimentelor la “Ora de bun Gust” – Dana POP – doctor inginer, consultant in industria alimentara
• Etichetarea ingredientului primar in contextul noilor reglementari – Dana Tanase director executiv ARC
• Implicatiile noilor modificari legislative in domeniul acizilor grasi trans – Cristian POPA, director general KUK Romania
• Rolul analizei senzoriale in pozitionarea pe piata a produselor romanesti – doctor inginer Denisa Duta, director stiintific IBA Bucuresti
• Produsul Romanesc in Europa. De la intentie la realitate – Georgiana Jelescu director general NSF Romania.

Concursul “Ora de bun gust”, concurs unic in Romania, ce are ca scop testarea produsului intr-un panel de degustare de tip “blind”, in care au fost inscrise 43 de produse romanesti si-a desemnat castigatorii urmare a testarii si evaluarii produselor, astfel : nota publicului format din participantii la eveniment a contat 50% din nota finala, 50% reprezentand notele acordate de juriul format din specialisti: dr. Ing. Dana Pop, dr.ing.Daniela Voica, medic nutritionist Anca Hancu, ing.Vasile Ghimpu – degustator autorizat, dr. ing. Gabriela Mohan.

Au fost decernate 18 premii “Gustul Ales” 2019, dintre acestea un premiu de popularitate rezultat ca urmare a aprecierilor online si celelalte premii pe diferite categorii.
• PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI – Muschi File | TCE 3 Brazi

• PREMIUL JURIULUI PENTRU SANATATE – Obrajori sunca de pui | Cris-Tim

• PREMIUL PENTRU POPULARITATE – Mici | ALDIS (votul online = 691 de voturi din 2461 validate) + majoritatea voturilor publicului format din specialistii prezenti la eveniment

• PREMIUL JURIULUI PENTRU INOVATIE – File de Strut | IBA Bucuresti

• CARNE FIERT-AFUMATE – Toba | Kosarom

• CARNE ARTIZANAL – Curcan copt la jar | Zimbria

• CARNE PREPARATE PROASPETE – Mici | Diana

• CARNE CRUD-USCATE – Specialitatea cu dichis – Gama Tezaur | Angst

• BURDUF – Branza de burduf cu gust bland | De la ferma cu omenie

• ACIDOFILE – Iaurt BIO | NAPOLACT

• BRANZETURI MATURATE – Telemea cu gust domol – NAPOLACT

• CASCAVALURI – Cascaval de Capra | Five Continents

• SPECIALITATI DIN CARNE – Antricot de vita copt la jar | Mestesugari de Gusturi

• PESTE – Butterfish afumat | Ocean Fish

• DULCIURI – Buseuri cu nuca | Dr. Fursec

• SPECIALITATI DULCI – Amarene in sirop | Italprod

• ***PREMIUL JURIULUI PENTRU TRANSPUNEREA TRADITIONALULUI IN INDUSTRIAL – Prajitura cu visine | Senapan

• ***PREMIUL DE INCREDERE – Trufe cu nuci | USAMV Bucuresti

„Premiile pe care le-am castigat in editiile anterioare au venit ca o certitudine a calitatii produselor pe care le comercializam. Clientii nostri au garantia ca produsele nu sunt apreciate numai de ei, ci si de persone calificate sa decida care sunt cele mai deosebite gusturi”, a declarat Claudia Nacu, Administrator Tual Fast Chance’98 (DR. FURSEC), castigator a doua premii Gustul Ales, in 2017 si 2018 la categoria Dulciuri – fursecuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *