Cofetariile Delice: Romanii consuma mai mult cozonac de Paste decat de Craciun

Cofetariile Delice: Romanii consuma mai mult cozonac de Paste decat de Craciun

 

cozonac DeliceRomanii consuma mai mult cozonac de Paste decat de Craciun, potrivit cifrelor comunicate de Cofetariile Delice, care au la baza vanzarile realizate in luna decembrie 2017. ”In cea mai buna zi din perioada Craciunului, care tocmai a trecut, am vandut peste 500 de cozonaci, in cele 7 cofetarii de sub brandul Cofetariile Delice, dar si pe lantul nostru de distributie. Evident ca am fi putut sa vindem mai mult, daca am fi putut distribui la nivelul cererii. Succesul acestui tip de prajitura, realizata in laboratorul Cofetariilor Delice, este datorat productiei. Noi manufacturam umplutura din cozonaci exact cum o facea bunica in bucatarie, iar aluatul cozonacilor il realizam traditional, adica din ingrediente naturale, fara grasimi hidrogenate sau e-uri”, declara Laurentiu Dascaul, Director General Cofetariile Delice.

In topul cozonacilor consumati de romani se afla, detasat, cozonacul umplut cu nuca, urmeaza cel umpul cu rahat, apoi cozonacul cu stafide.

De Paste lucrurile sunt mai dinamice, insa de Craciun, din vanzarile realizate de Cofetariile Delice, reiese ca aproape fiecare familie are cel putin un cozonac in casa. ”In special de acest Craciun am constatat ca au crescut comenzile din Capitala, dar cat timp nu exista un curier specializat pe transportul prajiturilor, vanzarile cozonacilor copti traditional la Cofetariile Delice nu vor
urca la potentialul pietei”, mai povesteste Laurentiu Dascalu.

Carmela Dragomir (Cofetariile Delice) – singurul cofetar din Europa de Est cu trei medalii de aur

Prajiturile din Cofetariile Delice sunt imaginate si realizate de singurul cofetar din Europa Centrala si de Sud Est, care a luat trei ani consecutiv medalia de aur la Olimpiadele de Cofetarie desfasurate in Vestul Europei: Italia, Franta, Elvetia.

In lantul nostru de retail, prajiturile traditionale care poarta semnatura Carmelei Dragomir raman cele mai vandute, spun reprezentantii firmei.

”Un argument in sprijinul acestei situatii este faptul ca in Campina si in Ploiesti, unde Carmela este mai cunoscuta, iar munca ei a fost deja gustata, prajiturile traditionale depasesc 60 de procente din vanzarile Cofetariilor Delice”, continua Laurentiu Dascalu.

In urbanul mare, in Cofetariile Delice din Ploiesti sau comenzile venite din Capitala, constatam ca superspecialitatile sau mousse-urile castiga teren si egaleaza traditionalul.

”Aici chiar nu este nicun secret, pentru ca regula este ca ciocolata sa fie autentic belgiana, adica Belcolade, fructele sa nu fie conservate deloc, iar piureurile de fructe sa fie realizate in laboratorul nostru din Campina, exclusiv din fructe, fara niciun adaos de altceva. Evident, exista si un revers al acestei mari medalii, anume ca prajiturile din Cofetariile Delice au termen de valabilitate extrem de mic, asta din lipsa de conservant. Lucru pe care ni-l asumam”, declara Carmela Dragomir.

Cofetariile Delice

Lantul de cofetarii numara in prezent 7 magazine, toate situate in judetul Prahova. Distributia prajiturilor manufacturate in laboratorul din Campina. Cofetariile Delice sunt distribuite cu masini proprii in toata tara.

In prezent, compania Cofetariile Delice are aproximativ 170 de angajati, o buna parte din cofetari fiind instruiti la locul de munca. In 2017, Cofetariile Delice a redeschis doua locatii noi, dupa investitii de peste 100 de mii de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *