În pietele din Bucuresti, pretul unui kilogram de ciuperci porneste de la 3,5 lei si ajunge undeva la 5-6 lei, in fuctie de specie. Acelasi produs pe rafturile retailerilor este vandut mult mai scump, pretul unei caserole de 500 de grame, de exemplu, este 7 lei, iar in unele cazuri si mai mult. Cu alte cuvinte, de la piata pana la retailer, pretul creste de cateva ori. Care este explicatia? ‘’In aceasta perioada, consumul este redus, abia din septembrie isi revine. Pentru ca ciuperca este un produs perisabil, producatorii sunt nevoiti sa le livreze foarte repede. Productia ajunge in general in retail, iar ce ramane in piete, unde preturile pornesc de la 3,5 lei/kg. Nu acoperă costurile, dar producatorii n-au ce face cu ele. Fabricile de conserve nu le dau nici 3 lei/kg si platesc la sfantu asteapta’’, sustin producatorii locali de ciuperci.
Un ultim detail: costurile pentru producerea unui kilogram de ciuperci se ridica la 5-6 lei.