CIECH Agro aduce noua tehnologie BGT® in Romania prin intermediul marcii HALVETIC®

CIECH Agro aduce noua tehnologie BGT® in Romania prin intermediul marcii HALVETIC®

 

 BGT®, prima inovatie tehnologica in domeniul glifosatilor in ultimii 45 de ani la nivel mondial, este disponibil incepand cu mai 2022

BGT® combate buruienile in orice stadiu, cu o amprenta chimica redusa cu 50%

Manipulare facila datorita sistemului adjuvant multicomponent si multifunctional

CIECH Agro Romania a anuntat ca tehnologia sa inovatoare (la nivel global) va fi pusa la dispozitie pe piata romaneasca incepand cu luna mai 2022. Emblematicul produs Halvetic, un erbicid bazat pe tehnologia BGT® („Better Glyphosate Technology”), permite o reducere semnificativa, cu pana la 50%, a nivelului de glifosat la hectar, in acelasi timp mentinand aceeasi eficienta a produsului si reducand impactul pe care produsele fitosanitare il au asupra mediului.

Noua tehnologie este raspunsul CIECH la provocarile legate de implementarea Pactului Ecologic European, iar Halvetic reactioneaza la provocarile asociate cu amprenta produselor agrochimice asupra mediului fara a compromite eficacitatea. Piata romaneasca de glifosati standard (360 de grame de glifosat per litru) insumeaza aproximativ 6 milioane de litri. In cazul utilizarii Halvetic in aceeasi cantitate, impactul asupra mediului ar fi diminuat la jumatate, datorita fiabilitatii sale superioare, doar 180 de grame de glifosat fiind necesare per litru pentru a obtine aceleasi rezultate.

In contextul cresterii populatiei la nivel global, segmentul agrobusiness trebuie sa utilizeze mijloace de productie din ce in ce mai eficiente, inclusiv glifosatii, substanta activa cel mai des utilizata in protectia plantelor, testata perfect si aprobata pentru utilizare de catre agentiile de reglementare din 160 de tari. Siguranta utilizarii acestui produs a fost confirmata de peste 800 de studii stiintifice.

Grupul CIECH este prima companie care introduce pe piata tehnologia BGT, o inovatie majora in domeniul produselor pe baza de glifosat in ultimii 45 de ani la nivel mondial. Pana in prezent, au fost efectuate numeroase teste pe teren in zone geografice diferite, care au confirmat eficacitatea produsului Halvetic. BGT este un produs bazat pe glifosat mai durabil, cu un ingredient activ in cantitate mai mica, ceea ce reduce semnificativ impactul asupra mediului si il face usor de utilizat de catre fermieri, datorita combinatiei unice a tuturor ingredientelor principale, permitandu-le sa faca economie de timp si bani”, a declarat Wojciech Babski, presedinte al Consiliului Director al CIECH Sarzyna si conducatorul diviziei Agro in cadrul Grupului CIECH.

Halvetic este un erbicid neselectiv sub forma unui concentrat destinat prepararii unei solutii apoase, aplicata direct pe frunze (aplicare foliara) si avand drept scop combaterea unui spectru foarte larg de buruieni anuale si perene monocotiledonate si dicotiledonate. Acesta este destinat fermierilor carora le sunt necesare eficacitatea si fiabilitatea produsului, in acelasi timp protejand mai bine mediul. Efectul produsului este infailibil, eficacitatea sa ramanand nemodificata chiar si in conditii adverse si cu utilizarea de apa dura. Produsul este eficient in combaterea a numeroase specii de buruieni, poate fi utilizat dupa recoltarea cerealelor si a rapitei de iarna si in miristi, pentru combaterea buruienilor inainte de rasarire la porumb, precum si in livezi si in zone nearabile.

 Better Glyphosate Technology este o formula brevetata, cu un sistem adjuvant multicomponent si multifunctional care depaseste toate obstacolele principale in ceea ce priveste eficacitatea glifosatului, care permite unei cantitati mai mari de substanta activa sa patrunda la locul de actiune al plantei. BGT creste randamentul aplicarilor, in special in conditii biotice si abiotice nefavorabile.

Produsul poate fi achizitionat prin intermediul distribuitorilor autorizati in Romania, precum Top Seeds si Biochem.

Vanzarile CIECH Sarzyna de pe piata poloneza inregistreaza cresteri mai mari decat piata produselor fitosanitare, impulsionate, printre altele, de cererea pentru cel mai nou produs, HALVETIC, ale carui vanzari in primul trimestru al acestui an au fost mai mari decat in intreg anul 2021. Cea mai noua si emblematica marca a CIECH a fost aprobata pentru comercializare in Republica Ceha, Grecia, Lituania, Letonia si Romania.

Despre CIECH

Grupul CIECH, actionarul majoritar al CSR, este un holding international din industria chimica, fiind prezent in peste 80 de tari si inregistrand in 2020 venituri echivalente cu 750 milioane de dolari. In 2014, pachetul majoritar de actiuni CIECH a fost achizitionat de KI Chemistry, o companie apartinand celui mai mare fond de investitii privat polonez, Kulczyk Investments.

CIECH Sarzyna este cel mai mare producator polonez de produse fitosanitare, care a sarbatorit recent 80 de ani de activitate pe piata din Polonia. Printre cele mai cunoscute marci ale CIECH Sarzyna in randul fermierilor polonezi se numara marcile CHWASTOX, unele dintre cele mai populare produse erbicide din Polonia, care au fost folosite cu incredere de trei generatii de utilizatori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *