Cerealele, legumele si pepenii, cea mai mare pondere in structura valorii productiei vegetale

Cerealele, legumele si pepenii, cea mai mare pondere in structura valorii productiei vegetale

 

legume si fructeCerealele au avut cea mai mare pondere, in 2017, in structura valorii productiei vegetale, mai mult de o treime (34,8%), urmate de legume si pepeni (17,9%) si plante uleioase, potrivit datelor Institutului National de Statistica. De remarcat faptul ca structura valorii productiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, nu a prezentat modificari semnificative in anul 2017 comparativ cu anul precedent. Ponderea valorii culturilor de plante uleioase si alte grupe de produse a crescut cu 1,3 puncte procentuale, respectiv cu 1,7 puncte procentuale, in timp ce in cazul culturilor de plante de nutret si de legume (inclusiv pepeni) a fost inregistrata o scadere de 1,4 puncte procentuale, respectiv cu 1,0 puncte procentuale.

Structura valorii producţiei vegetale pe principalele grupe de culturi
%
  2016 2017 Diferente anul 2017
fata de anul 2016
cereale 34,3 34,8 0,5
cartofi 8,0 7,6 -0,4
plante uleioase 12,1 13,4 1,3
plante de nutret 9,0 7,6 -1,4
legume si pepeni 18,9 17,9 -1,0
fructe si struguri 9,8 9,1 -0,7
alte grupe de produse 7,9 9,6 1,7

 
Citeste si Pretul graului, in crestere pe piata internationala. Pe MATIF, a trecut de 200 euro/to, nivelul din 2007

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *