Cazier contraventional pentru agentii economici de la 1 septembrie

Cazier contraventional pentru agentii economici de la 1 septembrie

 

anpcIncepand cu data de 1 septembrie, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor introduce cazierul contraventional, document ce va permite identificarea operatorilor economici care au primit avertismente. Nu in ultimul rand, in cazier vor fi trecute si faptele sanctionate de inspectorii pentru Protectia consumatorilor. ‘Masurile anuntate se inscriu in abordarea de control unitara la nivel national si in politica de toleranta zero a ANPC fata de incalcarile legislatiei de catre comercianti, in special in privinta celor repetate. Nu mai vrem sa ignoram ‘perseverenta’ unor comercianti in a produce iar si iar aceleasi neplaceri consumatorilor si suntem gata sa le aratam acestora ca si Autoritatea este gata sa persevereze si sa performeze in a le opri orice incercare de incalcare a legii’, a declarat Horia-Miron Constantinescu, presedintele ANPC.

Daca se constata ca pentru aceeasi abatere operatorul economic a mai fost sanctionat cu avertisment, agentul constatator va avea in vedere cazierul contraventional. ANPC arata ca acest cazier contraventional va permite identificarea operatorilor economici si a faptelor pentru care s-au aplicat sanctiuni sub forma de avertismente. Astfel, este de asteptat ca o noua incalcare a legii sa nu se mai repete.

CITESTE SI V. Iacob, TCE 3 Brazi: La peste 10 to/ha, porumbul este una dintre cele mai rentabile culturi

ANPC precizeaza ca va lua toate masurile necesare in vederea asigurarii ca toate echipele de control sunt dotate din punct de vedere tehnic cu echipamente necesare pentru filmare si fotografiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *