Carrefour: Producatorii romani de fructe si legume asigura pana la 70% din necesar

Carrefour: Producatorii romani de fructe si legume asigura pana la 70% din necesar

 

cffEste stiut faptul ca productia locala de fructe si legume nu poate sa asigure decat partial cererea de pe piata. In sezon se poate ajunge undeva la 70% la anumite produse, in cele mai fericite cazuri. In rest, marfa din import. Cel mai prost stam in sezonul rece cand marfa de productie autohtona este foarte putina. Tocmai de aceea unii retaileri au lansat perteneriate cu producatorii locali care vizeaza prosductia. Un astfel de caz este cel al retelei Mega Image, care lucreaza in prezent cu 73 de producari care detin peste 40 ha de solarii, comparativ cu 2015, cand retailerul colabora cu producatori care aveau doar 20 ha de solarii si puteau livra doar 6 produse. Cat despre produsele eco, prezenta lor pe rafturi este mai mult simbolica….

Cum trebuie sa arate insa producatorul ale carui produse ar putea sa intre pe rafturile marilor retele de retail? Sa fie deschis la dialog, serios si responsabil, a declarat Mircea Isvoranu, Manager Achizitii Departament Legume-Fructe, Carrefour, in cadru conferintei “Legume – Fructe: Filiera dialogului intre producatori si retaileri”, organizata de de Modern Buyer in parteneriat cu Agrostandard si TMT PR.

Carrefour organizeaza de doua ori pe an intalniri cu producatorii romani pentru a identifica noi parteneri. In prezent, grupul lucreaza cu circa 400 de producatori locali de fructe si legume, care asigura la anumite produse pana la 70% din necesar.

Un cadru de discutii pentru 180 de participanti

Aproximativ 180 de persoane, reprezentanti ai marilor lanturi de retail modern s Horeca, producatori romani de legume si fructe din iintreaga tara si furnizori de solutii si produse pentru acestia, au participat in data de 24 noiembrie 2016, la conferinta cu tema “Legume – Fructe: Filiera dialogului intre producatori si retaileri”, organizata de Modern Buyer in parteneriat cu TMT PR si Agrostandard.

Cei patru speakeri din partea lanturilor de retail – Mircea Isvoranu, Manager Achizitii Departament Legume-Fructe, Carrefour, Emil Ilin, Buying Manager Departament Fresh Food si Diana Dobre, Category Group Manager Fruits&Vegetables Mega Image Romania, Ionut Parfente, Manager Achizitii Departament Legume-Fructe, Kaufland si Eugen Stirbu, Senior Buyer Departament Legume-Fructe, Profi Rom Food –, au prezentat audientei o serie de studii de caz, proiectele realizate in colaborare cu producatori romani de legume-fructe, standardele si cerintele specifice fiecarui proiect in parte.

Reprezentantii retailerilor au vorbit si despre investitiile realizate in platformele logistice dedicate, despre impactul acestor investitii in colaborarea cu producatorii, despre avantajele acestor colaborari, precum si despre deficientele intalnite cel mai des in colaborarea dintre cele doua parti implicate.

Pe langa toate acestea, reprezentantii lanturilor de retail au lansat cateva recomandari producatorilor prezenti in sala, recomandari care ar putea conduce la cresterea prezentei produselor locale in rafturile magazinelor. De asemenea, profesionistii prezenti in audienta au avut ocazia de a afla care sunt viziunile si exigentele celor patru retele de retail direct de la reprezentantii acestora. Segmentul Horeca a fost reprezentat in cadrul conferinte de unul dintre cele mai importante lanturi de restaurante de pe piata, si anume City Grill, Paul Iftode, managerul de achizitii al grupului, oferind invitatilor cateva informatii relevante privind modul in care un operator Horeca realizeaza achizitiile de fructe si legume, precum si precizari privind conditiile logistice.

Conferinta “Legume – Fructe: Filiera dialogului intre producatori si retaileri”, aflata la a doua editie, se doreste a fi un cadru de discutii pentru toti jucatorii implicati, atat achizitori din retailul modern si din Horeca, producatori locali de legume si fructe, precum si furnizori de solutii si servicii pentru acestia.

One thought on “Carrefour: Producatorii romani de fructe si legume asigura pana la 70% din necesar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *