Carmistin investeste peste 8 mil. euro in fermele de pui

Carmistin investeste peste 8 mil. euro in fermele de pui

 

pasariGrupul romanesc Carmistin, detinut de familia Paraschiv, lanseaza un nou proiect de investitii in valoare de peste 8 mil. euro, in localitatea Scornicesti, judetul Olt, investitie care va crea peste 250 de locuri de munca din momentul demararii lucrarilor de reconstructie a fermelor. In 2019, Grupul Carmistin a preluat fostele ferme de crestere a puilor Piscani, din Scornicesti, judetul Olt, aflate intr-o stare avansata de degradare si iesite total din activitatea economica de mai bine de 30 de ani.

In perioada imediat urmatoare, Grupul romanesc planuieste demararea unui proiect de investitii estimat la peste 8 milioane de euro, pentru refacerea, modernizarea si retehnologizarea acestora, precum si punerea lor in functiune sub brandul consacrat LaProvincia.

In vederea reconstructiei sunt contractate firme locale, care angreneaza peste 250 de muncitori de la nivel local. Odata cu darea in functie a exploatatiei zootehnice, Grupul Carmistin intentioneaza sa selecteze, instruiasca si angajeze personal din plan local, in vederea desfasurarii de activitati specifice legate de operarea fermelor, ferme ce vor functiona sub brandul cunoscut deja in zona Olteniei – LaProvincia.

Infiintat in anul 2000 de familia Paraschiv, grupul este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata agroalimentara din Romania, fiind unul dintre putinele holdinguri agricole romanesti care functioneaza in sistem integrat.

Grupul Carmistin are peste 1800 de angajati la nivel national si cuprinde peste 20 de companii grupate in patru divizii de productie – pui, porc, vita si agricultura. Prin¬cipalele companii sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food & Dis¬tri¬bution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin Inter¬na¬tional, Pajo Agriculture, Tracian Beef s.a.

Carmistin este unul dintre pu¬tinele holdinguri roma¬nesti care integreaza in pro¬por¬tii de 90% lantul de pro¬duc¬tie agrozootehnic, incepand de la cultiva¬rea cerealelor, productia de furaj, cresterea animalelor (pui, porc, vita) pana la abatorizare, procesare si distri¬butie de produse si prepa¬rate din carne (inclusiv in re¬teaua proprie de retail).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *