Canicula da peste cap prognozele privind productia de grau in Europa

Canicula da peste cap prognozele privind productia de grau in Europa

 

calduraCanicula da peste cap estimarilor privind productia de grau din acest an la nivel european, tot mai mai multe tari manifestandu-si temerile cu privire la pagubele pe care temperaturile ridicate le-ar putea produce asupra recoltei. Rusia, de exemplu, care se astepta la o productie record de peste 80 mil. de tone de grau, priveste acum cu mare ingrijorare campania de recoltat din cauza caldurii care se face simtita de vreo 10 zile in bazinul Marii Negre. Temeri sunt si in Franta, unde potrivit anuntului facut de FranceAgriMer, se prezinta in stare “buna spre excelenta” 80% din suprafetele cultivate cu grau, 75% din cele cu orz de toamna, 87% la cele cu orz de primavara si 81% din culturile de porumb.

In Franta, “peste jumatate” din tara va fi afectata de “o canicula de o intensitate maximala” in aceste zile, dupa cum au anuntat meteorologii.

De altfel, intreaga Europa va avea parte in aceasta saptamana de o canicula exceptionala prin precocitatea si intensitatea sa (temperaturi de 40 de grade Celsius in timpul zilei si de 25 de grade Celsius pe timpul noptii), urmare a unui val de aer cald provenind din Maghreb si Peninsula Iberica.

Cele mai mari temparaturi sunt asteptate marti, miercuri si joi, potrivit prognozelor meteorologilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *