Bravo! Formidabil! Extrem de important! Cormoranii in Romania fac baie in piscina!

Bravo! Formidabil! Extrem de important! Cormoranii in Romania fac baie in piscina!

 

cormoranDaca de gafele premierului Viorica Dancila a auzit toata lumea, nici discursul ministrului Agriculturii Petre Daea nu este departe. Este memorabil! Asa ca daca aveti timp si chef, neaparat trebuie sa ascultati macar cateva fragmente din discursul ministrului Petre Daea sustinut, miercuri, in Parlamentul European, unde a fost chemat in Comisia pentru pescuit pentru a prezenta prioritațile pe care Romania le are in domeniul pescuitului in mandatul presedinției Consiliul Uniunii Europene. Cu aceasta ocazie, ministrul Agriculturii a vorbit despre “ingrijorarile pescarilor”, dar si despre cormoranii care “in Romania traiesc in piscine”, raspunzand astfel la o intrebare venita din sala, potrivit Digi24.ro

“Sunt o serie intreaga de restrictii care vin din abordare conceptuala, a conceptului de natura protejata (…), dar sunt si momente in care ingrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistenta. A se vedea populatiile de cormorani. Am discutat cu Vela, cu comisarul (n.r.comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime si pescuit), a vazut Romania. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingator, i-am spus lui Vela ca cormoranii in Romania fac baie in piscine. Atat de mulți. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atat. Pun in pericol un sector alternativ si un sector complementar, alternativ pentru momentele in care nu ai acces la resurse pe o perioada de timp stiind elementul de prohibitie pe care trebuie sa-l pastrezi, complementar ca poti gasi in interior, in apele tale, solutia de a creste anumite specii care sa asigure pe de o parte locuri de munca, pe de alta parte hrana foarte buna si iata, ca raspuns aici, o hrana sanatoasa, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a pastra echilibrul si a genera progres”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

Citeste si Top producatori grau in UE, in 2018. Romania, pe locul patru

Cred ca de mult nu au mai auzit europarlemanetarii de la Bruxelles un discurs de o asemenea anvergura. Bravo, domnule ministru!

PS. O fi confundat sala de conferinta ministrul Petre Daea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *