Branza neagra cu carbune, ultima senzatie la targurile din Ardeal!

Branza neagra cu carbune, ultima senzatie la targurile din Ardeal!

 

branza neagraUn producator de branzeturi din localitatea Cund, judetul Mures, face senzatie la targurile din Romania si nu numai, cu branzeturi maturate, produse artizanal dupa stilul elvetian. Ultima noutate cu care se lauda Istvan Varga, fondator Manufaktura de branza, este branza neagra cu carbune, un produs unic pe piata romaneasca, care a fost primit cu un mare interes de catre consumatorii romani. Si nici nu este de mirare, daca ne gandim ca la nivel european nu mai exista decat doi astfel de producatori, in Elvetia si Marea Britanie. Cat despre culoarea neagra, aceasta vine de la carbunele vegetal folosit in procesul de productie, importat din Franta, o tara cu mare traditie in productia de branzeturi, dupa cum se stie, spune Varga.

Nu este insa singura surpriza pentru clientii sai, carora le pregateste acum branzeturi cu trei arome de vin. Iar cand vorbim de clienti nu ne referim doar la cei romani, ci si la cei din strainatate, pentru ca o parte din productie merge la extern.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

Dupa ce a prins secretele meseriei de la un maestru branzar elvetian, Istvan isi depaseste acum mentorul. O dovedesc rezultatele obtinute pana acum, ceea ce arata ca se afla pe drumul bun.

In loc sa livreze laptele la procesatorii din ferma, tanarul a ales sa dezvolte o afacere de familie in stil artizanal care incepe sa dea roade. Si n-au trecut decat doi ani de la infiintare.

istvan

In atelierul de la Cund sunt produse mai multe varietati de branzeturi maturate, cu o gama variata de ingrediente, de la vin rosu, piper sau chilli, pana la ardei iuti, nuci sau carbun negru. Branzeturile sunt lasate la maturat in pivnita atelierului.

Vezi si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

De remarcat faptul ca nu se foloseste clorura de calciu sau alte E-uri, singurul conservant utilizat fiind apa sarata de izvor, de la Sovata. (VP)

Sursa foto: Fundatia Printului de Wales in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *