Berarii Romaniei: 70% din ingredientele folosite la producerea berii provin din tara

Berarii Romaniei: 70% din ingredientele folosite la producerea berii provin din tara

 

berariiIn Romania, peste 97% din berea consumata este produsa local si 70% din ingredient, in principal orz si hamei, provin din țara, a declarat Julia Leferman, director general al Asociației Berarii Romaniei la o intalnire a mebrilor asociatiei desfasurata recent al Targu Mures. Suprafetele cultivate cu orz si orzoaica in 2015 se ridicau la 462.000 ha, comparativ cu 251 ha in cazul hameiului, potrivit datelor MADR. De remarcat faptul ca aproximativ 80% din productia de hamei este asigurata de judetul Mures. In Romania exista doar patru ferme producatoare de hamei, cu aproape 200 de angajați. Cea mai mare dintre acestea apartine lui Acatiu Mora, care este si presedintele asociatiei de profil.

Citeste si Zootehnia la pământ: Un kilogram de carne costă cât o bere

Asociația Berarii Romaniei, inființata in urma cu 13 ani, reuneste sase producatori care furnizeaza peste 80% din cantitatea de bere consumata in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *