Aurel Simion, MADR: Un hipermarket a cerut să modificam standardele de comercializare la legume si fructe

 

leg&fructeAurel Simion, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Devoltarii Rurale (MADR), sustine ca este foarte posibil ca standardele de comercializare a fructelor si legumelor in retail sa fie modificate, astfel incat produsele care sunt substandardizate sa nu mai fie aruncate, ci sa poata fi vandute la un pret mai mic sau sa mearga la industrializare. Propunerea a venit chiar din partea unui hipermarket si urmeaza sa fie discutata cu asociatiile de legumicultori. O veste care ar putea fi buna pentru toata lumea, pana la urma, cu conditia sa se si puna in practica.

„Am avut o vizita de la un hipermarket care ne-a solicitat să modificam standardele de comercializare. Dumnealor vor să comercializeze si fructele care mai au o negritura, castravetele intors, morcovul infratit etc. Va trebui sa discutam si acest aspect la prima intalnire cu asociatiile de legumicultori. Sa zicem ca vinzi 20 de tone si 3 tone sunt substandardizate, de ce sa le arunci? Se poate vinde cu un pret mai micut, merge la industrializare etc. Important este sa nu aruncam nimic“, a declarat Aurel Simion in carul conferintei Live Connect 2021 dedicata sectorului de Legume Fructe.

Producatorii de legume si fructe romani s-au trezit – si nu de putine ori – cu marfa refuzata pe motiv ca nu respecta standardele, pagubele fiind destul de importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *