Analiza Clubul Fermierilor Romani: Graul are o calitate foarte buna in sud-vestul tarii!

Analiza Clubul Fermierilor Romani: Graul are o calitate foarte buna in sud-vestul tarii!

 

grau_spiceGraul ramane inca o necunoscuta din punct de vedere al productiei totale, insa arata calitate foarte buna in unele zone ale tarii, in special cele situate in zona de sud-vest a Romaniei, cu indici de proteina ce depasesc cu lejeritate 14-15% si o masa hectolitrica generala de peste 80 kg/hl. Exista si zone in care productia este foarte mica, iar calitatea este caracteristica graului de furaj, se arata in analiza publicata de Clubul Fermierilor Romani (CFR) in data de 2 iulie.

In zona de sud-vest, se inregistreaza peste 5 tone la hectar in medie. In contrast, media de 2,3-2,5 tone in unele zone accentueaza lipsa de productie. Nivelul de recoltare in sud este de circa 20%. In weekend este cel mai probabil sa se inceapa recoltarea si in nord-vest si Moldova, dar, cu siguranta, recoltarea va parcurge foarte rapid etapa.

Citeste si Tranzactie de top in agricultura romaneasca. Intercereal Ialomita, preluata de Tinmar Energy

Analistul CFR eEstimeaza un maxim de 10-15 zile pentru sud si un nivel de 20-24 zile pentru nord-vest si Moldova, incepand cu data de 02.07.2020. Portul Constanta ramane la nivelul de 166-167-168 euro, asteptand cererea la un nivel ridicat.

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

CHS a castigat o licitatie de grau cu destinatie Iordania, livrare a doua jumatate a lunii noiembrie, la pretul de 229,99 USD CIF Aqaba, adica livrat in destinatie. Costul transportului estimat este de circa 14-16 USD/tona. Originea marfii poate fi optionala din bazinul Marii Negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *