Agricultura a primit 3,4 mld. lei la rectificare! Bani pentru plata despagubirilor la seceta si avansul la subventii!

Agricultura a primit 3,4 mld. lei la rectificare! Bani pentru plata despagubirilor la seceta si avansul la subventii!

 

guvernBugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei, ceea ce permite acordarea despagubirilor la seceta si plata in avans a subventiilor pentru Campania 2020, a anuntat ministrul Adrian Oros. “In sedinta de Guvern din 14 august, bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei. Acest lucru ne permite sa acordam despagubiri pentru seceta asa cum am promis si cum nu s-a mai facut de multi ani. Ne permite sa facem platile in avans pentru subventiile din campania 2020. Vreau sa fac o precizare: am facut demersurile la Comisie ca anul acesta subventiile sa fie acordate mai repede cu o luna. Asteptam aprobarea Comisiei. Suntem pregatiti. De asemenea, ne permitem sa compensam cat mai echitabil si obiectiv toate pierderile inregistrate si de cei din sectorul zootehnic, crescatorii de bovine, ovine, caprine, porcine, de pasari si de cei din apicultura, pierderi suferite datorita evolutiei pandemiei de Covid-19″, a declarat Oros.

Ministrul a mai spus ca spera ca la rectificarea de buget din octombrie sa fie acoperite “si celelalte nevoi pe care agricultura romaneasca le are”.

Mai multe patronate din agricultura au cerut Guvernului ca plata despagubirilor la seceta sa se faca pana la data de 20 august, pentru ca in caz contrar fermerii nu-si mai pot continua activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *