Agra Asigurari recruteaza 50 de evaluatori de daune

Agra Asigurari recruteaza 50 de evaluatori de daune

 

Agra Asigurari, singurul asigurator dedicat exclusiv sectorului agricol din Romania, anunta recrutarea a 50 evaluatori de daune agricole, din randul  fermierilor, legumicultorilor, inginerilor agronomi si absolventilor de studii agricole. Compania isi extinde echipa operationala ca sa poata deservi cererea in crestere pentru politele de asigurare agricola din Romania, in conditiile schimbarilor climatice care pun probleme neprevazute fermierilor.

Dupa un 2020 secetos, anul 2021 a venit cu fenomene climatice severe, precum grindina, furtuna si ploi excesive, afectand masiv toata zona de sud, din Mehedinti pana in Constanta, dar si zona Moldovei. Astfel, previziunile pentru 2022 arata ca fermierii resimt tot mai acut nevoia subscrierii unei polite de asigurare a riscului pentru culturile agricole, iar in ceea ce priveste calamitatile naturale, acestea vor ramane mereu o surpriza neplacuta pentru agricultori, care sunt nevoiti sa aiba intotdeauna un plan de rezerva.

“In perioada urmatoare, ne concentram eforturile catre extinderea echipelor de evaluatori, pentru a avea o acoperire optima la nivel national. Cererea pentru politele de asigurare agricola este in crestere pe fondul daunelor sezoniere cauzate de fenomenele naturale imprevizibile, intr-un timp mult mai scurt, iar noi trebuie sa ne adaptam resursele interne pentru a acoperi riscurile de dauna, dar si pentru a putea evalua si despagubi la timp fermierii”, a declarat Horia-Adrian Lupu, Director General Agra Asigurari.

Oportunitatile in domeniul evaluarii daunelor agricole

Asiguratorul recruteaza 50 de fermieri sau specialisti in domeniul agricol in regim de lucru part-time, un beneficiu esential pentru acestia. Viitorii evaluatori sunt incurajati sa isi continue activitatea in propria ferma, sa aplice in job-ul de evaluator de dauna cunostintele personale, si totodata, sa acumuleze expertiza pe care sa o aplice apoi in propria ferma. Este un proces de lucru castigator de ambele parti.

Acoperirea nationala completa prin evaluatori specializati stimuleaza colaborarea intre toti jucatorii implicati in acest ecosistem, de la asigurator si pana la fermieri, si incurajeaza schimbul de cunostinte si experienta intre fermieri. Se accelereaza astfel procesul dezvoltarii sectorului agricol din tara.

Agra Asigurari isi scolarizeaza in mai multe etape evaluatorii de dauna,  in functie de gradul de pregatire al acestora, acoperind atat procesul de asigurare – conditiile de asigurare, riscurile asigurate si tipurile de culturi asigurate si pana la metodele de evaluare a daunelor pe fiecare categorie. Instructajul are loc la nivel teoretic si practic, in teren, unde evaluatorii pot intelege cel mai bine cum sa recunoasca daunele culturilor.  Compania ofera si o perspectiva de dezvoltare profesionala pe termen lung, de la novice pana la stadiul de expert in evaluarea si finalizarea daunelor.

Asiguratorul agro a implementat un sistem tehnologizat inca de la infiintarea sucursalei in Romania, urmand tendintele occidentale. Pe langa procesul intuitiv si nebirocratic, fermierii, colaboratorii si evaluatorii au la dispozitie mai multe resurse digitale care le usureaza munca, respectiv portalul online, care functioneaza ca o arhiva electronica, si aplicatia Agra Sat, care ofera imagini din satelit pentru a urmari stadiul culturilor. Evaluarea daunelor are loc in teren, unde fermierii pot participa activ, utilizand o aplicatie pe tableta, ce are in spate un proces amplu de cercetare-dezvoltare si o metodologie certificata pentru fiecare tip de cultura si risc.

“Evaluatorii de daune au un rol vital in procesul de asigurare si evaluare, ei fiind elementul de legatura intre asigurator si client. Interactiunea directa si deschisa pe care evaluatorii o au cu asiguratii ne ajuta sa intelegem in profunzime provocarile cu care acestia se confrunta in activitatea cotidiana, pentru a putea veni cu produse si facilitati care sa deserveasca nevoile acestora si sa le usureze munca, astfel incat acestia sa-si continue misiunea – sa asigure hrana populatiei”, a completat Horia-Adrian Lupu.

Fermierii, inginerii agronomi, legumicultorii sau absolventii de studii agricole care isi doresc sa acceseze noi oportunitati sunt invitati sa aplice pentru pozitiile disponibile, pentru a contribui la dezvoltarea sectorului agricol din Romania.

Societatea de asigurari agricole Österreichische Hagelversicherung a fost infiintata in anul 1947 in Austria la initiativa fermierilor de catre companiile de asigurare austriece. Din 2016, compania ofera produsele sale de asigurare si fermierilor din Romania, fiind singurul asigurator specializat pe domeniul agricol.

Prin dezvoltarea permanenta a paletei de produse, compania ofera asiguratilor cele mai bune solutii pentru prevenirea efectelor climatice. Agra Asigurari garanteaza cea mai rapida si moderna evaluare de daune din Europa. Astfel, ajutorul rapid si nebirocratic in caz de dauna este principiul de baza al societatii Agra Asigurari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *