AFIR pregateste de lansare sM 7.4 destinata achizitionarii de incineratoare mobile! Sprijin public nerambursabil 100% si 300.000 euro/proiect!

AFIR pregateste de lansare sM 7.4 destinata achizitionarii de incineratoare mobile! Sprijin public nerambursabil 100% si 300.000 euro/proiect!

 

pndrMinisterul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale informeaza ca in cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 a fost introdusa Masura 07 – submasura 7.4 ,,Investitii in finantarea, imbunatatirea sau extinderea serviciilor de baza locale pentru populatia rurala, inclusiv pentru petrecerea timpului liber și pentru cultura și infrastructura asociata”, cu o alocare totala de 13,8 milioane de euro.

Prin intermediul acestei submasuri Consiliile Judetene au posibilitatea de a achizitiona incineratoare mobile, informeaza MADR. Dupa cate se pare, beneficiarii privati nu au acces la aceasta submasura, cu toate ca aceasta problema a fost pusa in discutie la Conferinta Nationala a RNDR desfasurata la Bucuresti in luna ianuarie.

Sprijinul public nerambursabil acordat in cadrul acestei sub-masuri va fi 100% din totalul cheltuielilor eligibile și nu va depași 300.000 euro/proiect.

Citeste si Program ambitios: Doua milioane de hectare irigabile

Dezvoltarea serviciului de neutralizare a subproduselor de origine animala creeaza posibilitatea accesului gratuit la acesta a intregii comunitati deservite.

Versiunea consultativa (varianta 2) aferenta Ghidului solicitantului pentru sM 7.4 din cadrul PNDR 2020 este publicata pe site-ul AFIR. Perioada aferenta consultarii publice este de 10 zile de la data publicarii pe site, respectiv 13.02.2019. Puteti transmite propunerile dumneavoastra pe adresa de e-mail consultare@ afir.info.

Iata si cateva prevederi din Versiunea consultativa (varianta 2) aferenta Ghidului solicitantului care v-ar putea interesa:

2.1 Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile?

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin submasura 7.4 sunt:

 Consiliile Judetene.
Solicitantii/beneficiarii pot depune proiecte aferente masurilor/submasurilor de investitii derulate
prin PNDR 2014‐2020, cu respectarea conditiilor prevazute la art. 3 și art. 6 din HG nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor programului national de dezvoltare rurala cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala şi de la bugetul de stat, cu modificarile și completarile ulterioare.

Echipamentele achizitionate prin proiectul depus pe submasura 7.4 vor trebuie sa deserveasca spatiul rural din judetul solicitantului, iar activitatea pentru care aceste echipamente au fost achizitionate se va desfașura in spatiul rural deservit.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

2.3 Tipuri de investitii şi cheltuieli eligibile

In cadrul unui proiect cheltuielile pot fi eligibile şi neeligibile. Finantarea va fi acordata doar pentru rambursarea cheltuielilor eligibile, cu o intensitate a sprijinului in conformitate cu Fişa submasurii, in limita valorii maxime a sprijinului.

Cheltuielile neeligibile vor fi suportate integral de catre beneficiarul finantarii.

Cheltuielile eligibile pentru sprijinul FEADR sunt limitate la investitii pentru creșterea capacitatii de interventie a entitatilor publice, in cazul aparitiei unor epizootii, precum și a celor de dezvoltare a bio-securitatii fermelor impotriva efectelor evenimentelor extreme și a situatiilor biotice.

Citeste si Legea zootehniei nr. 32/2019, in vigoare. Lista infractiunilor si amenzilor

Unitatile mobile de incinerare pot fi utilizate pentru distrugerea animalelor moarte și a altor materii de categoria 1 și 2 rezultate in urma evolutiei focarelor de boala sau a dezastrelor naturale și cand este depașita capacitatea de distrugere prin metode conventionale.

Pentru detalii suplimentare, puteti consulta Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2014-2020 și Ghidul masurii, accesand link-ul: https://goo.gl/zyeuor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *