AFIR a platit 5,98 miliarde de euro (63% din fonduri) prin PNDR

AFIR a platit 5,98 miliarde de euro (63% din fonduri) prin PNDR

 

afir_platiAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a platit 5,98 de miliarde de euro pana in prezent prin PNDR 2014-2020, dupa cum anunta conducerea institutiei, ceea ce inseamna peste 63% din totalul fondurilor alocate Romaniei in valoare de aproximativ 8 miliarde euro prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala. Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Adrian Oros a avut o videoconferinta de lucru cu personalul de conducere al Agentiei, in care a analizat stadiul implementarii PNDR si situatia absorbtiei fondurilor europene nerambursabile pentru dezvoltare rurala.

„Am asteptari mari de la aceasta institutie si sunt convins ca ele se vor materializa in cursul acestui acestui an. Sprijin fara ezitare activitatea AFIR si voi fi un partener permanent al dumneavoastra in procesul de absorbtie a fondurilor. Sunt inca anumite discrepante intre structurile teritoriale ale Agentiei, iar acest lucru trebuie sa fie cat mai curand atenuat pentru a avea o institutie puternica si unitara care sa isi indeplineasca cu succes toate obiectivele care duc la dezvoltarea mediului rural romanesc”, a declarat Adrian OROS, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

O alta cifra importanta in evolutia absorbtiei fondurilor PNDR o reprezinta suma autorizata la plata pana in prezent pentru masurile gestionate de catre AFIR in anul financiar 2020. Este vorba despre 456 de milioane de euro.

„Situatia generata de pandemie este un factor perturbator important pentru beneficiarii nostri si, in consecinta, si pentru absorbtia fondurilor pe care le gestionam. Agentia depune toate eforturile pentru a depasi aceasta situatie si pot spune ca am reusit sa facem acest lucru pana in prezent. Avand in vedere evolutia de pana in acest moment a platilor realizate de AFIR, pot afirma in deplina cunostiinta de cauza ca vom atinge si chiar vom depasi tinta propusa pentru acest an de 550 de milioane de euro platite pentru masurile pe care le gestionam”, a precizat Mihai Moraru, directorul general AFIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *