2019, anul in care Corteva™ va deveni cel mai mare jucator din Romania in industria agricola

2019, anul in care Corteva™ va deveni cel mai mare jucator din Romania in industria agricola

 

cortevaCirca 500 de fermieri, parteneri, reprezentanti ai autoritatilor, ASAS, Asociatiile de profil, Laboratorul Central pentru Controlul Calitatii Semintelor, Universitatea de Stiinte Agricole Bucuresti au participat, in data de 14 ianuarie, la prezentarea oficiala a Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont in fata partenerilor sai la Teatrul National. Anul 2019 este unul special pentru Corteva™, care, din luna iunie, intentioneaza sa devina o companie de sine statatoare si cel mai mare jucator din Romania in industria agricola, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei.

Pe parcursul evenimentului, Divizia de Agricultura a prezentat o perspectiva locala si globala asupra Corteva™ si a produselor pe care aceasta le va lansa in anul 2019. De asemenea, marturii prezentate de fermierii care au folosit produse DowDuPont in ultimii ani au demonstrat calitatea acestora in fata a 500 de invitati.

Citeste si Preturile terenurilor arabile s-au dublat in ultimii zece ani. Un hectar costa si peste 10.000 de euro, in unele regiuni

Cei mai respectati specialisti din domeniul agricol au subliniat valoarea activitatii Diviziei Agricole DowDuPont in Romania si a produselor dezvoltate recomandand celorlalti fermieri sa aiba incredere in echipa Corteva™ care numara in Romania peste 150 de experti, dintre care mai mult de 20 de cercetatori.

Compania ofera solutii avansate pentru tratarea semintelor, germoplasma de inalta calitate, segment care genereaza 75% din activitatea Corteva™ in Romania, completat de solutiile de protectia plantelor, cu o pondere de 25% in vanzarile companiei. Divizia de Agricultura a companiei DowDuPont este cel mai mare furnizor local de seminte de porumb pentru fermierii din Romania. Compania este si cel mai mare furnizor de erbicide pentru tratarea cerealelor paioase si pentru culturile de rapita si cel mai mare jucator pe segmentul fungicide pentru vita de vie.

Noutatile anului 2019

Cu ocazia evenimentului, Corteva Agriscience™ a lansat in mod oficial pe piata din Romania doua produse cu o importanta deosebita in viitorul companiei: stabilizatorul de azot N-Lock Max si erbicidul Pixxaro ™.

Citeste si Mai multe informatii despre piata de fructe din Romania puteti afla din studiul EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe. Romania 2018”

Primul produs, stabilizatorul de azot N-Lock Max, este destinat fermierilor care doresc sa mentina azotul disponibil la radacina plantelor de cultura pentru o perioada mai lunga de timp si sa optimizeze randamentul culturilor. Pixxaro™ in a carei compozitie intra Arylex™ este o solutie avansata de protectie a plantelor, cu efect rapid si spectru larg de combatere a buruienilor din culturile de cereale paioase.

„Dorim sa multumim tuturor partenerilor care ne-au fost alaturi la acest eveniment si celor care aleg constant solutiile create de noi de aproape trei decenii, obtinand, an de an, o productivitate ridicata si o calitate foarte buna a recoltelor”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Romania si Moldova in cadrul Corteva Agriscience™.

„Aducem la un loc expertiza a trei mari companii active pe segmentul agricol – Dow, DuPont si Pioneer – cu o istorie marcata de inovatii care au revolutionat agricultura si nu numai. La nivel global Corteva™ investeste peste un miliard de dolari in cercetare. Cu un asemenea buget si expertiza ne asteptam sa lansam multe produse care sa raspunda nevoilor concrete ale fermierilor din Romania si provocarilor globale din domeniul alimentar”, a adaugat Jean Ionescu.

Despre Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont (NYSE: DWDP), urmeaza sa devina companie independenta, listata la bursa, asa cum s-a anuntat anterior, proces care va fi finalizat in luna iunie 2019. Diviza combina capacitatile DuPont Pioneer, DuPont Protectia Plantelor si Dow AgroSciences.

Corteva Agriscience™ ofera fermierilor din lume cel mai complet portofoliu din industrie — incluzand unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura: Pioneer®, Encirca®, nou lansatul Brevant™ Seminte, precum si alte produse premiate de protectia culturilor – si aduce constant noi produse in piata prin intermediul unei echipe de cercetare puternice in domeniul chimic si tehnologic. Mai multe informatii gasiti pe www.corteva.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *