Fondul de investitii ROCA, actionar la traderul de cereale RDF din Arad

Fondul de investitii ROCA, actionar la traderul de cereale RDF din Arad

 

rocaAgricultura romaneasca se afla in vizorul fondurilor de investitii! Platforma de investitii ROCA a anuntat cea mai recenta tranzactie, care aduce un nou sector strategic in randul domeniilor in care ROCA activeaza. Este vorba despre RDF SA, companie aradeana cu experienta extinsa si traditie pe piata agricola si o prezenta semnificativa la nivel regional. RDF a fost infiintata in anul 1995 si pana in prezent a dezvoltat cu succes patru linii de business distincte. Pe langa activitatea de distributie, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializand in jur de 100.000 to cereale/an. Compania detine toata infrastructura necesara in vederea acoperirii intregului lant de productie, se arata intr-un comunicat al ROCA.

„O investitie in domeniul agri-food este printre obiectivele noastre inca de la inceputul ROCA. Aceasta tranzactie ne ofera acces la un sector strategic, prin care avem oportunitatea sa participam substantial la consolidarea economiei romanesti. Ne alaturam RDF cu mult entuziasm, pentru ca am identificat oportunitati reale de crestere la care credem ca ROCA poate contribui. Odata cu proiectele investitionale derulate cu fonduri europene, RDF va beneficia de capacitate de depozitare suplimentara, prin care isi va putea asigura cresterea vanzarilor si extinderea serviciilor oferite. Consideram ca proximitatea fata de agricultori si implicarea focusata la nivel local sunt un atu pe care un jucator regional il are in fata marilor traderi la nivel national. Prin expertiza de business si viziune, ROCA isi propune sa transforme acest avantaj intr-o strategie sustenabila de dezvoltare”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA.

Pentru perioada urmatoare, strategia de dezvoltare pe care ROCA alaturi de RDF SA urmeaza sa o implementeze vizeaza extinderea activitatilor companiei catre o noua piata din proximitate dar si digitalizarea activitatii si implementarea de solutii tehnice inovative care sa ofere companiei un avantaj competitional. Viitorul agriculturii in Romania este, in viziunea ROCA, unul digitalizat.

Pentru judetele Timis si Arad, RDF este unul din principalii distribuitori de input-uri agricole (ingrasaminte chimice, seminte si pesticide. Pentru ingrasaminte chimice, RDF colaboreaza atat cu furnizori interni, cat si cu producatori externi de la care face import direct.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

„Inca de la infiintare, in dezvoltarea RDF a fost investit exclusiv capital romanesc si, prin aceasta asociere, ma bucur ca RDF ramane in continuare o companie cu 100% capital romanesc. La momentul actual suntem la mijlocul implementarii unui proiect de 2,5 milioane euro, in plin proces de crestere a investitiilor si per total intr-un trend ascendent de dezvoltare. Pentru viitor, impartasim aceeasi viziune cu noul nostru partener, Platforma ROCA. Intentia noastra comuna este de a accelera procesul de dezvoltare a RDF, de a face din RDF un jucator si mai important in piata agri si de a consolida relatiile comerciale atat cu furnizorii cat si cu clientii”, a declarat Florin Deznan, CEO si fondator RDF SA.

Romania are 13,9 milioane de hectare de suprafata agricola utilizata, care ne situeaza pe locul 6 in Uniunea Europeana. Mai mult, suntem in top 10 cei mai mari exportatori de porumb din lume, respectiv pe locul 9 in topul global al exportatorilor de grau, cu un potential urias pe zona de agribusiness.

In agricultura romaneasca activeaza in prezent 12.727 de companii specializate in cultivarea plantelor, care au generat, anul trecut, peste 64% din totalul afacerilor din agricultura.

Citeste si Barele de protectie la tractoare castiga teren in Vestul Europei

Desi agricultura are o pondere de doar 10% in economia nationala, Romania ramane o tara cu un potential urias pe acest sector. Conform declaratiilor facute de analisti de-a lungul timpului, avem capacitatea agricola de a asigura hrana pentru 80 de milioane de persoane, de aproape patru ori mai mult decat populatia actuala a tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *