Ce mai inseamna astazi o tomata romaneasca, ce gust si ce arome ar trebui sa aiba? Cercetatorul Costel Vinatoru, directorul Bancii de Gene de la Buzau, spune ca in Romania se gasesc foarte rar tomate cultivate cu samanta autohtona, pentru ca romanii n-au stiut sa le pastreze si sa le transmita din generatie in generatie asa cum se intampla prin alte parti. Si atunci cand suntem atat de dependenti de importuri, de ce sa ne mai mire ca rosiile de pe piata n-au gust si arome pe placul alor nostri?!
Citeste si Programul Tomata are zilele numarate. Ce anunta Oros pentru anul viitor!
“Putem repera foarte greu ceea ce mancam astazi, daca cineva ne-ar intreba ce mancam am putea raspunde de foarte multe ori ca este ceva rece si ud, asa am putea defini o tomata din aceasta care este cultivata in sistem intensiv, hranita cu perfuzia la radacina cu substante de sinteza care rezista foarte bine la pastrare dupa recoltare”, ne-a declarat Costel Vinatoru la evenimentul dedicat legumiculturii romanesti organizat in data de 21 iulie la ASAS in Cadrul FoodIntel Forum Editia a 3-a 2020.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=1TYCoEu6KAA&feature=emb_logo
Iar cand o spune chiar Costel Vinatoru, ale carui rezultate la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare Legumicola de la Buzau sunt de-a dreptul remarcabile, chiar ca trebuie sa luam aminte, arata FoodBiz.