#RomaniaFunctioneaza: Costel Vinatoru nu vrea sa auda de rosia hranita cu “perfuzia” la radacina

#RomaniaFunctioneaza: Costel Vinatoru nu vrea sa auda de rosia hranita cu “perfuzia” la radacina

 

Costel_vinatoruCe mai inseamna astazi o tomata romaneasca, ce gust si ce arome ar trebui sa aiba? Cercetatorul Costel Vinatoru, directorul Bancii de Gene de la Buzau, spune ca in Romania se gasesc foarte rar tomate cultivate cu samanta autohtona, pentru ca romanii n-au stiut sa le pastreze si sa le transmita din generatie in generatie asa cum se intampla prin alte parti. Si atunci cand suntem atat de dependenti de importuri, de ce sa ne mai mire ca rosiile de pe piata n-au gust si arome pe placul alor nostri?!

Citeste si Programul Tomata are zilele numarate. Ce anunta Oros pentru anul viitor!

“Putem repera foarte greu ceea ce mancam astazi, daca cineva ne-ar intreba ce mancam am putea raspunde de foarte multe ori ca este ceva rece si ud, asa am putea defini o tomata din aceasta care este cultivata in sistem intensiv, hranita cu perfuzia la radacina cu substante de sinteza care rezista foarte bine la pastrare dupa recoltare”, ne-a declarat Costel Vinatoru la evenimentul dedicat legumiculturii romanesti organizat in data de 21 iulie la ASAS in Cadrul FoodIntel Forum Editia a 3-a 2020.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=1TYCoEu6KAA&feature=emb_logo

Iar cand o spune chiar Costel Vinatoru, ale carui rezultate la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare Legumicola de la Buzau sunt de-a dreptul remarcabile, chiar ca trebuie sa luam aminte, arata FoodBiz.

Citeste si “Producatori si bazine legumicole din Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *