Compania Bayer a lansat Centrul de Inovatie Agrotehnologica Bayer, platforma de cercetare aflata in judetul Timis menita sa optimizeze si sa adapteze strategiile de protectia plantelor conditiilor specifice zonei de vest a tarii, pentru ca fermierii sa poata beneficia de cele mai bune solutii tehnologice adaptate specificului pedoclimatic local. Intins pe o suprafata de 5 ha, in cadrul fermei Agrosuin Stan (in apropiere de orasul Jimbolia), Centrul de Inovatie Agrotehnologica Bayer demonstreaza dedicarea si implicarea companiei Bayer in Sectorul agricol din Romania. “Agricultura moderna se afla la rascruce de drumuri. Societatea si autoritatile de reglementare asteapta de la fermieri sa faca fata provocarii formidabile de crestere cu 50% a productiei de alimente in urmatorii 30 (treizeci) de ani, in acelasi timp punand sub semnul intrebarii practicile lor si unele tehnologii de care au nevoie pentru a indeplini aceasta ambitie. Vedem doua conditii pentru succesul agriculturii romanesti: competitivitatea si durabilitatea. Compania Bayer este angajata in ambele. Investim anual in tehnologii care ajuta fermierii sa isi pastreze randamentul, dar si sa produca alimente sigure si de inalta calitate. Tehnologiile noastre sunt printre cele mai reglementate din lume, iar timpul necesar punerii pe piata a unui produs de protectia plantelor, de la descoperire pana in momentul omologarii, este in medie de 11 ani. Iar durabilitatea unei tehnologii poate fi evaluata doar prin monitoarizare continua”, a declarat Pascal Cassecuelle, Country Division Head, Bayer Crop Science Romania, Bulgaria si Republica Moldova.
Activitatea centrului va avea in vedere cinci directii strategice dedicate agriculturii:
Benzile inierbate si siguranta albinelor: Bayer propune solutii pentru imbunatatirea mediului pentru albine si insecte polenizatoare. Acestea includ zonele de protectie multifunctionale – benzi de flori, impreuna cu hotelurile de albine (respectand astfel prevederile legale privind utilizarea durabila a produselor fitosanitare, conform cu Planul National de Actiune). Astfel de masuri pot aduce castiguri suplimentare agricultorilor care beneficiaza de subventii prin Planul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.
Sustenabilitatea agriculturii si a afacerilor: rezultatele obtinute in cadrul GEP si normele stiintifice le vor permite agricultorilor sa adapteze tehnologiile inovatoare pentru culturile de camp in propriile lor ferme, solutiile recomandate de CIAT fiind adaptate pentru partea de vest a Romaniei.
Testare de precizie privind CPP si semintele: informatiile si experienta dobandite in platforma initiata de Bayer le vor fi transferate partenerilor companiei, oferindu-le tot sprijinul tehnic legat de sistemul de pregatire a solului, densitatea de insamantare si utilizarea corecta a produselor de protectie a plantelor (doza, utilizarea echipamentului potrivit).
Viitorul agriculturii: agricultura digitala ii va ajuta pe fermieri sa detecteze buruieni, boli si daunatori prin colectarea de imagini de teren precise de sus. Acest lucru le permite producatorilor sa aplice protectia culturilor cu o precizie mult mai mare, vizand numai locurile unde au aparut buruieni, boli si daunatori.
Citeste si Fructele de padure eco, la mare cautare pe piata. Preturile, insa, lasa de dorit…
Activitati de gestionare: centrul va promova activ cele mai bune practici pentru utilizarea in conditii de siguranta a produselor fitosanitare inainte, in timpul si dupa aplicarea lor.
Printre activitatile concrete derulate de Bayer in cadrul Centrul de Inovatie Agrotehnologica se numara transferul de informatii cu privire la noile tehnologii in cele mai importante zone agricole din Romania, bazate pe criterii legate de eficienta si cu adaptarea optima a produselor si tehnologiilor la conditiile locale, precum si replicarea tehnicilor de evaluare si omologare cu respectarea bunelor practici agricole experimentale.
De asemenea, activitatea centrului va fi dedicata strategiilor inovatoare menite sa sporeasca eficienta activitatii fermierilor. Printre prioritatile noii platforme lansate de Bayer se va afla si promovarea bunelor practici agricole pentru utilizarea in siguranta a produselor pentru protectia plantelor.
Despre Bayer
Bayer este o companie globala cu competente cheie in domeniul Stiintelor Vietii, respectiv sanatate si agricultura. Produsele si serviciile oferite sunt special concepute pentru a fi in beneficiul oamenilor si a imbunatati calitatea vietii acestora. Totodata, Grupul isi propune sa creeze valoare prin inovatie, dezvoltare si o profitabilitate ridicata.
Bayer s-a angajat sa respecte principiile dezvoltarii sustenabile, precum si responsabilitatile sale etice si sociale, in calitate de cetatean corporativ. In anul fiscal 2017, Grupul avea aproximativ 99.800 de angajati si a inregistrat vanzari de 35 de miliarde euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,4 miliarde de Euro, iar cele cu Cercetarea si Dezvoltarea la 4,5 miliarde de Euro.