“Este foarte important ca mediul asociativ atat la nivel national, cat si european sa fie unit pentru a face fata acestor presiuni care vin nu doar din partea institutiilor, iar de multe ori vedem discutii bazate mai mult pe sentimente decat pe cifre si baze stiintifice puternice, dar si din partea multor organizatii de mediu. In Romania nu avem asa multe probleme, dar la nivel european suntem atacati zilnic”, a declarat de la Bruxelles, in cadrul BucharestFoodSummit, Oana Neagu, Director of General Affairs Copa – Cogeca.
In aceasta saptamana, urmeaza sa fie votul final pe PAC si sunt asteptate multe proteste, scopul fiind influentarea membrilor Parlamentului in directia unui vot negativ. Nu in ultimul rand, exista si o problema de comunicare cu consumatorii, mai ales in ceea ce priveste tanara generatie, foarte influentata de social media, legat de bunastarea animalelor sau consumul de carne care pot avea “un impact foarte negativ asupra sectorului”.
„As dori sa subliniez rolul organizatiilor noastre, dar si a celor nationale in relatia cu Parlamentul european, avem trei institutii cu care lucram: Consiliul, Comisia si Parlamentul. Pentru Romania, colaborarea cu membrii Parlamentului si membrii nostri poate avea un impact foarte pozitiv vizavi de pozitiile noastre cand vine vorba de vot”, a mai afirmat Oana Neagu.
Romania este fruntasa in relatia cu PE la a avea un impact la pozitiile care influenteaza fermierii si care sunt pregatite de Parlament, a mai precizat Oana Neagu.
Sursa: FoodBiz