Microcat – formule pe baza de microorganisme, specializate in descompunerea naturala a materiei organice, cu ajutorul carora se realizeaza curatarea, degresarea si desfundarea conductelor, prezente pe piata internationala de peste 35 de ani, au fost introduse in Romania acum 10 ani de catre AQUA D&P TECHNOLOGIES.
Firma romaneasca cu 20 de ani experienta pe piata industriala oferind solutii la cheie si echipamente pentru Protectia Mediului, aceasta a lansat de curand pe piata locala un al doilea segment al brandului, dedicat in special Industriei HoReCa – Bioactivatori by Microcat.
„Noi activam de peste 20 de ani in sfera industriala si cumva natural, pe masura ce am ajuns sa acoperim clienti tot mai importanti si sa se dezvolte segmentul acesta, au inceput sa apara cerinte din ramuri conexe, preponderent HoReCa. Asa am ajuns sa vedem ca in segmentul respectiv exista probleme care nu au o rezolvare reala, practic asta a fost motivul pentru care s-a dezvoltat businessul Microcat” a declarat pentru FoodBiz.ro, Nicu Andrei, managerul Bioactivatori by MicroCat.
Produsele sunt solutii ecologice, bioactivatorii contin bacterii luate din natura, se selecteaza cele mai eficiente specii de bacterii dedicate unei anumite aplicatii, se izoleaza si sintetizeaza intr-un produs final cu concentratii de ordinul miliardelor de microorganisme pe gramul de produs. Bioactivatorii functioneaza printr-un proces accelerat si intensificat de descompunere naturala, iar odata ce se reintorc in natura, nu sunt contaminatoare pentru apa sau mediu.
„Gama noastra de produse este una de nisa si restransa, are 20 de produse in total. Din toate solutiile respective, aproximativ jumatate au o singura aplicatie, sunt de exemplu, bioactivatori pentru asigurarea claritatii apei in iazurile artificiale, sau bioactivatorii sub forma lichida, pentru toaletele mobile. Dar, din toata gama, cele mai cautate sunt, pe partea rezidentiala, solutiile pentru fose si pentru mini statiile de epurare, iar pe partea HoReCa, sunt cele pentru grasimi, bioactivatorii pentru descompunerea grasimilor din scurgerile care ajung in sistemul de canalizare si cele pentru toalete, pentru mirosurile care rezulta din acumularile din scurgeri” a explicat reprezentantul Microcat.
Romania este o piata la inceput pentru astfel de produse, dar se observa o dorinta de schimbare in bine, in special in zona de HoReCa, unde se acorda tot mai multa atentie gasirii de solutii eficace, economice si prietenoase cu mediul.