Fermierii romani investesc in spații de depozitare a cerealelor, in cautarea profitului. Un astfel de exemplu este Adrian Iacob, care lucreaza peste 1300 de hectare de cereale in localitatea Liebling, județul Timis.
Deoarece capacitatea de producție din zona se confrunta cu dificultați in ce priveste asigurarea condițiilor standard de depozitare impuse de legislația naționala, agricultorul a ales sa implementeze prin AFIR, Submasura 4.2 – Sprijin pentru investiţii in procesarea / marketingul produselor agricole, un proiect de construire spații depozitare cereale, cu o valoare totala de 1.996.000 euro, din care 998.000 euro sunt fonduri europene nerambrusabile, informeaza Ministerul Agriculturii.
Sprijinul a fost acordat pentru investiții in active corporale vizand crearea unui lanț alimentar ce integreaza sistemul de colectare, depozitare si condiționare, comercializare cereale, colectate de la alți producatori agricoli.
Citeste si Valer Hancas, Kaufland, vorbeste despre parteneriatul cu Cooperativa Tara Mea
La finalizarea derularii proiectului, beneficiarul isi va extinde capacitatea de depozitare de la 1500 tone la 3600 tone, din care 3000 tone sunt depozitate in cele doua noi silozuri, iar diferența in hala de depozitare.
Din punct de vedere economic, cu ajutorul acestui proiect, fermierul va putea creste productivitatea si se va consolida ca un agent economic competitiv.
Ferma din Timis a fost vizitata recent si de ministrul Agriculturii Adrian Oros.
Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor