Clubul Fermierilor Români (CFRO) lanseaza programul de perfectionare manageriala “Antreprenor in Agricultura 4.0”, in sprijinul fermierilor interesati sa cunoasca si sa aplice noi modele de afaceri, capabile sa asigure rezilienta si competitivitatea fermelor, in contextul marilor schimbari generate de reforma Politicii Agricole Comune, aplicarea Pactului Ecologic European si riscurile pentru agricultura asociate schimbarilor de mediu si clima.
Programul ofera cursantilor studii de caz aplicate, evidentiind instrumente de management validate pentru gestiunea schimbarilor si a riscurilor, alese in raport cu tendintele actuale in agricultura. Acest aspect vizeaza includerea digitalizarii si a reglementarilor de mediu precum Pactul Ecologic European, Strategia Biodiversitate si Farm to Fork la nivelul fermelor europene competitive. In acelasi timp, o alta directie strategica a programului este crearea unui plan de dezvoltare sustenabil a propriei afaceri agricole, in contextul noii Politici Agricole Comune, care sa le permita fermierilor români pastrarea unui echilibru financiar in perioada 2021-2027.
„Agricultura româneasca beneficiaza de un potential extraordinar de crestere, daca sunt lansate actiuni care sa transforme unele dezavantaje structurale si sistemice in oportunitati de dezvoltare. Cresterea anuala de peste 10% inregistrata de România la nivelul productiei agricole si randamentului in ultimii 10 ani, ritmul rapid in care s-au implementat cele mai noi tehnologii agricole, trecerea catre activitati legate de agricultura cu valoare adaugata ridicata solicita un nivel ridicat al competentelor antreprenoriale ale fermierilor care conduc afacerile agricole in România. In cadrul acestui program, fiecare participant va construi un plan de dezvoltare a propriei afaceri sub indrumarea celor mai buni traineri si specialisti cu care colaboram”, declara Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români.
Clubul Fermierilor Români lanseaza inscrierile pentru programul ”Antreprenor in Agricultura 4.0” care va debuta in data de 03 noiembrie 2021. Fermierii interesati pot completa formularul de inscriere pe site-ul Clubului: https://cfro.ro/antreprenor-in-agricultura-4-0/
Programul ”Antreprenor in Agricultura 4.0” este recomandat fermierilor activi, cu minim 5 ani de experienta manageriala.
Calendar inscrieri si selectare participanti
- Perioada inscrieri: 26 august – 19 septembrie 2021
- Anuntarea candidatilor selectati: 27 septembrie 2021
- Completarea fisei de profil pentru fermierii participanti: 27 – 30 septembrie 2021
- Inceperea cursurilor: 03 noiembrie 2021
Programul ”Antreprenor in Agricultura 4.0” este dezvoltat cu companii de training cunoscute din România, alaturi de specialisti cu experienta in business, afaceri de familie, training si mentoring.
Profil participanti
Fermieri activi, cu experienta manageriala de minim 5 ani, interesati sa-si dezvolte competentele in administrarea afacerii si sa dobândeasca un set de instrumente de management si de analiza a propriei afaceri, sub coordonarea specialistilor programului, cu impact imediat in cresterea performantei afacerii agricole.
Perioada desfasurare
Curricula Program
Programul cuprinde cursuri de pregatire in urmatoarele domenii: Agricultura digitala; Simulari de business; Managementul strategic al fermei; Relatia cu furnizorii si lantul de aprovizionare -disitributie (Supply chain); Managementul vânzarilor si negocierea contractelor; Fizionomie si comportamente – putere de negociere in functie de interlocutor; Accesare fonduri europene; Managementul riscului si asigurarile agricole; Directiile europene privind noua Politica Agricola Comuna; Modele sustenabile de afaceri agricole, din perspectiva noii Politici Agricole Comune; Antreprenoriat in mediul V.U.C.A. (Volatilitate, Incertitudine, Complexitate, Ambiguitate); Simulare strategii de business; Comert cu cereale; Marketing in agribusiness; Afacerea agricola de familie; Fiscalitate si contabilitate ferma; Legislativ.
Citeste si 100 mil. euro pentru sere si solarii, cat importurile de tomate. Romania are 207 ha de sera
Cursurile sunt interactive, cu activitati practice si studii de caz dezvoltate pe baza situatiilor concrete cu care se confrunta fermierii in activitatea curenta. Transferul de cunostinte, metode si concepte se face prin raportare permanenta la propria afacere.
In functie de nevoile de instruire si de specificul fermei, participantii au posibilitatea sa opteze pentru o sesiune personalizata de cursuri, prin aprofundarea subiectelor de interes in cadrul cursurilor optionale.
Investitia in Program
Taxa de participare include strict valoarea cursurilor sustinute de partenerii educationali si costurile administrative (inchiriere sala, prânz, doua coffee break-uri/zi).
Detalii despre programul Antreprenor in Agricultura 4.0: https://cfro.ro/antreprenor-in-agricultura-4-0/, pe e-mail la adresa office@cfro.ro sau la telefon 0749.999.921.
Despre Clubul Fermierilor Români
Clubul Fermierilor Români pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din România. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.
Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Români este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din România.
Activitatea asociatiei este organizata pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director si puse in practica de unitatea executiva a Clubului. Proiectele vizeaza domeniile legislativ, fiscal, tehnologie si resurse umane si isi propun sa identifice solutii care sa raspunda in mod real, concret, problemelor cu care se confrunta fermierii.
Clubul Fermerilor Români lanseaza si deruleaza programe si proiecte concrete pe patru directii strategice de actiune: reprezentare, consiliere si consultanta, formare si leadership, informare si comunicare.