Afacere romaneasca: ingrasamant eco din lana de oaie

Afacere romaneasca: ingrasamant eco din lana de oaie

 

ingras1
Premiera pentru Romania! Doi tineri din Sibiu au pus pe picioare o afacere inedita in agricultura: peleti de ingrasamant eco din lana de oaie. Marius Laabs si Lioara Vasilescu au pariat pe agricultura din Romania, iar la inceputul acestui an au infiintat Naked Sheep SRL, firma care produce ingrasamant organic in creierii muntilor din Transilvania. Lana se recolteaza de la oi fara a le face vreun rau, fiind crescute cu mare grija in muntii Carpati. Oile sunt hranite natural, chiar si pe timpul iernii.

ingras2

„Ne mandrim cu faptul ca produsul nostru este 100% organic, acesta mentinandu-se in sol pana la 6 luni, unde elibereaza in mod constant ingrasamant pentru planta. Planta are nevoie de o irigare de capacitate mica, un pelet absorbind apa de pana la 4 ori greutatea proprie”, a declarat Marius Laabs, co-fondatorul Naked Sheep.

In plus, dupa perioada de utilizare peletul este biodegradabil. Ingrasamantul eco functioneaza ca un substrat fizic in care planta se fixeaza, aducandu-i-se valori nutritionale de azot, fosfor si alte elemente.

Afacerea ar fi trebuit sa demareze din luna februarie, dar din cauza pandemiei, montarea masinilor de productie nu s-a putut face pentru ca inginerii germani care trebuiau sa isi de-a avizul nu au mai putut calatori. Din acest motiv si capacitatea de productie este atat de mica acum.

Afaceri de milioane din lana de oaie

„In momentul de fata avem o capacitate de 10 tone pe luna, dar o vom ridic la 25 de tone, iar cand se va lucra la doua schimburi, capacitatea de productie va creste la 50 de tone pe luna. In primul an de productie estimam vanzari de 9 milioane de lei, iar pentru anul viitor tintim o dublare a acestora”, a declarat Marius Laabs, co-fondator al Naked Sheep.

Cum se utilizeaza ingrasamantul eco Naked Sheep

Pentru legume se pune 70 pana la 150 g pe mp, in functie de cererea de fertilizare a plantei
– 150 g pe mp pentru legume foarte exigente precum rosiile, castravetii si varza

Citeste si Dimitrie Musca, CAI Curtici: 7 tone de grau la hectar este o satisfactie pentru acest an!

– 100g pe mp pentru legume obisnuite, cum ar fi morcovii, salata
– 70 g pe mp pentru legume cu un nivel scazut de azot, precum mazarea, ridichea si fasolea

„Pentru plantele in ghiveci se adauga aproximativ 10g (doua linguri) pentru a se amesteca cu 1 litru de sol, iar pentru copaci de dimensiuni normale: puneti aproximativ 100 g in sol. Produsul nostru este ideal pentru orice tip de cultura, de la cele de sera pana la cele de camp. Se poate folosi cu precadere ca o alternativa pentru perioadele si locurile in care recoltele sunt afectate de seceta pedologica”, a declarat Lioara Vasilescu, co-fondator al Naked Sheep SRL.

Fertilizatorul se vinde in pachete de 450g, 1 kg, 5 kg, 15 kg, 25 kg sau Big Bag de 500 kg.

Un kilogram de peleti se vinde cu 50 de lei, dar pretul acestuia scade semnificativ odata cu cresterea cantitatii cumparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *