Hibrizii DEKALB, numarul 1 in Romania, pentru al doilea an consecutiv, in competitia anuala de Ziua Porumbului, organizata in comuna Orezu, judetul Ialomita. In cadrul competitiei, unde fiecare lot de porumb a fost cantarit in prezenta reprezentantilor tuturor companiilor participante, DEKALB a ocupat primele doua pozitii in randul celor 71 de hibrizi recoltati. Astfel, hibridul de porumb DKC 5830 (RM 108, hibrid tardiv) a avut o productie de 15,207 kg/ha la STAS, la o densitate de 70.000 de boabe la semanat/ha pe terenurile neirigate din Ialomita. Locul doi pe podiumul celor mai productivi hibrizi de porumb ai anului revine tot marcii DEKALB. Este vorba de hibridul DKC 5068 (RM 100, hibrid tardiv), cu o productie de 14,975 kg/ha, tot la neirigat, potrivit unui comunicat al Monsanto.
”Performanta de anul acesta a aratat ca gentica DEKALB este una constanta. Suntem campioni, pentru al doilea an consecutiv, cu hibrizii nostri. Ne bucuram sa ne autodepasim performatele de anul trecut; asta reconfirma stabilitatea hibrizilor si potentialul lor de productie. Practic, toti hibrizii DEKALB, cu care am participat, au avut productii de peste 13 t/ha, dupa cum se poate vedea si in clasament. Pe langa produse si programe comerciale, oferim si servicii de consultanta tehnica pentru a pune in valoare potentialul hibrizilor DEKALB. Echipa comerciala a companiei viziteaza anual mii de fermieri din Romania si incercam sa fim aproape de acestia cu toate sfaturile si recomandarile de care au nevoie pentru a-si maximiza profitul”, a declarat Daniel Stanciu, director de marketing si strategie Monsanto in Romania.
Monsanto Romania a fost prezenta in competitia de la ”Ziua Porumbului” cu 6 hibrizi: DKC 3969, DKC 4541, DKC 4670, DKC 5075, DKC 5068 si DKC 5830. Recoltarea hibrizilor competitori s-a facut pe loturile demonstrative din ferma Elsit, din judetul Ialomita, condusa de Nicolae Sitaru.
Citeste si Fermier: Traderii schimba si de trei ori pe zi pretul la cereale
Toti participantii au beneficiat de conditii egale de tehnologie clasica, neirigat, aceeasi calitate si cantitate a tratamentelor fitosanitare.