2018, al patrulea cel mai costisitor an pentru asiguratori la nivel global

2018, al patrulea cel mai costisitor an pentru asiguratori la nivel global

 

nicolaPagubele produse de schimbarile globale ii afecteaza atat pe fermieri, cat si pe asiguratori si nu doar la noi, ci la nivel global. 2018, de exemplu, a fost al patrulea an cel mai costisitor din ultimele patru decenii din punct de vedere al pagubelor asigurate, dupa cum a declarat Iulia Nicola, specialist asigurari generale in cadrul Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) in cadrul conferintei Pria Agricultura la ASAS. In ceea ce ne priveste, daca ne raportam la faptul ca undeva la 20% din culturile agricole sunt asigurate in Romania (potrivit datelor UNSAR comunicate in luna iunie), este clar ca mai este mult de facut de ambele parti.

Nici macar lansarea sM 17.1 din PNDR care vizeaza subventionarea primelor de asigurare nu pare sa fi avut un efect prea mare, chiar daca asiguratorii mizeaza pe o majorare a procentului de asigurare a fermierilor pana la 30-40%.

Citeste si Inca 5.300 ha de teren din Delta, in circuitul agricol! Reactie SOV: “Lua-v-ar dracu’ de prostanaci!

“Anul 2018 la nivel global a fost al patrulea cel mai costisitor din 1980 incoace, in ceea ce priveste pagubele asigurate, ca urmare a evenimentelor produse de dezastrele naturale. Schimbarile climatice nu sunt o poveste sunt o realitate si ne afecteaza pe toti”, a atras atentia Iulia Nicola, in cadrul conferintei Pria Agriculture.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Reprezentanta UNSAR a subliniat avantajele actualului cadru legislativ, care permite subventionarea unei parti din primele de asigurare a culturilor, animalelor si plantelor (Submasura 17.1), ceea ce face ca asigurarile agricole sa devina mult mai accesibile pentru fermieri. Teoretic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *