Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Actualitate
Zi de protest pentru industria HoReCa din Romania, cea mai afectata de pandemie!
Agrostandard | 18 August, 2020 | 0 comentarii | 233 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

horeca_restaurantPremiera pentru tara noastra! Industria HoReCa din Romania, cea mai afectata de pandemie, care a redus afacerile cu 70% in sector si a inchis 40% din unitati, protesteaza miercuri 19, august 2020.Activitatea va fi suspendata in aceasta zi pentru a trage un semnal de alarma Guvernantilor care au ramas nepasatori fata de soarta unei intregi industrii in cadere libera din cauza pandemiei. Anuntul a fost facut de organizatia Patronala HORA, autoritatea reprezentativa a industriei ospitalitatii romanesti, care are misiunea de a sustine si de a promova interesele si valorile comune ale membrilor sai, pe plan national si international.

Iata comunicatul integral:

„Avand in vedere faptul ca industria HORECA din Romania se confrunta cu o situatie de criza fara precedent, ne simtim obligati sa luam o pozitie ferma si sa organizam un protest pasnic prin suspendarea activitatii, miercuri 19.08.2020 intre orele 17:00-18:00, actiune la care vom respecta toate prevederile sanitare in vigoare.
La protest vor participa atat angajatii cat si partenerii industriei. Recurgem la aceasta solutie deoarece numeroasele apeluri facute de HORA la adresa guvernului au ramas fara raspuns iar responsabilitatea pe care o avem fata de angajatii nostri nu ne poate lasa nepasatori. Locurile de munca din industria ospitalitatii salveaza vieti!

Inainte de criza COVID-19, in industria HORECA activau:

• 40.000 de societati comerciale cu capital 100% romanesc avand o cifra de afaceri de 5 miliarde euro
• Aproximativ 400 000 de angajati reprezentand 10% din numarul total al angajatilor care activeaza in sectorul privat (190.000 de angajati direct implicati si aproximativ 210.000
angajati ai furnizorilor de produse, materii prime si servicii).

Totodata industria noastra contribuia semnificativ la evolutia unor companii ce dezvolta afaceri in domenii conexe, precum agricultura, furnizorii locali de ingrediente, producatori si distribuitori materie prima in bucatarie, importatori si distribuitori de produse alimentare, prestatori de servicii dedicate industriei, precum si sisteme de gestiune, curatenie, transport, logistica, ambalaje.

Urmare a crizei datorata pandemiei si a masurilor restrictive instaurate de autoritati, industria noastra este in prezent cea mai afectata, inregistrand un declin brusc care a dus astazi la scaderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% fata de primele sase luni ale anului trecut si a determinat suspendarea activitatii in cazul a peste 40% dintre operatori.

Toti cei care lucreaza in sau pentru industria HORECA pot participa la protestul de miercuri, 19 august, pentru a trage impreuna un semnal de alarma asupra viitorului celor 400000 ce lucreaza in aceasta industrie.

Miercuri, intre orele 17:00 si 18:00 intrerupem vanzarea si ne pozitionam in fata restaurantelor si a teraselor cu pancarte insotite de mesaje ferme, prin care ne exprimam, pasnic si conform normelor de prevenire a raspandirii COVID-19, nemultumirea fata de masurile adoptate.

Cei care vor sa ia parte la protest, o pot face astfel:

1. Acceseaza link-ul https://we.tl/t-k6jCEE6YkQ, unde se gasesc toate pancartele in format print
2. Printeaza pancartele pentru toti membrii echipei
3. Opresc actvitatea comerciala incepand cu ora 17:00 si se pozitioneaza in fata restaurantelorsi a teraselor cu pancartele din link-ul de mai sus printate, pana la ora 18:00.

Totodata, recomandam distribuirea acestor pancarte pe toate canalele de comunicare si Social Media, atat ale restaurantelor si teraselor, cat si pe conturile personale, pentru un impact cat mai mare. Afisele se pot printa si pentru a fi afisate la intrarea in restaurant sau terasa.

Potrivit studiului comandat de HORA (impreuna cu organizatiile membre in APT (Alianta Pentru Turism), efectuat pe o perioada de 5 ani, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca aportul HORECA la PIB este de aproximativ 5,07%.

In ceea ce priveste activitatea din alte tari europene se poate observa ca industria HORECA poate functiona!

In afara Romaniei, toate tarile Comunitatii Europene au redeschis restaurantele (interior si exterior) cu reglementari stricte, respectarea acestora fiind sub atenta supraveghere a statului, acesta reusind astfel sa mentina un numar mult mai mic de cazuri de imbolnavire fata de Romania.

Consideram ca in tara noastra cresterea numarului de infectii se datoreaza lipsei reglementarilor adecvate si imposibilitatii statului de a asigura respectarea celor existente.

Luand in considerare faptul ca redeschiderea teraselor la 01.06.2020 nu a atras o crestere a numarului de persoane infectate, putem concluziona ca redeschiderea completa a restaurantelor se poate face in siguranta, in unitatile in care se respecta reglementarile.

Asa cum s-a putut observa, cresterea numarului de imbolnaviri a avut loc la doua saptamani de la inceperea vacantelor din zonele turistice.

In lipsa unor reglementari clare, restaurantele au intampinat dificultati iar incapacitatea autoritatii centrale si locale de a urmari respectarea regulilor a dus la suprareglementari si controale abuzive, multe dintre ele fara a avea legatura cu
situatia pandemica in care ne aflam.

Consideram ca restrictionarea vanzarii si a consumului in restaurant nu rezolva dificultatile statului in a asigura respectarea legii si ca prin aceste restrictii se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA.

Nu exista argumente pentru blocarea acestui sector iar Guvernul actual poarta responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin masuri total disproportionate fata de situatia reala, astazi fiind afectati in mod direct de aceste restrictii nejustificate 400.000 de angajati.

Misiunea noastra ramane aceeasi, de a apara interesele industriei de ospitalitate si de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care in aceasta perioada de confuzie generala, au nevoie de ghidaj si de o comunitate puternica”.

Documentul este semnat de Daniel Mischie, presedinte Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 6 July, 2020 | 0 comentarii | 798 vizualizari | 1 vot

varujan_pambuccian

Comunitatea de business din Romania este de fapt o lume de real-estate, iar cea mai mare problema cu care se confrunta tara noastra, in prezent, este faptul ca suntem o tara de lohn, un segment in cadere libera si care va continua sa se subtieze, din cauza robotizarii, sustine deputatul Varujan Pambuccian, membru in Comisia […]

Autor: Agrostandard | 22 June, 2020 | 0 comentarii | 297 vizualizari | 1 vot

vin

Trei crame renumite – Oprisor, Serve si Vinarte – concurente de peste 20 de ani pe piata vinului – se alatura in campania «Trei pentru vin, vinul pentru toti» si lanseaza platforma comuna treipentruvin.ro. Publicul va avea astfel acces la o selectie inedita de oferte comune cu vinuri promovate #impreuna de catre cei trei, in […]

Autor: Agrostandard | 17 June, 2020 | 0 comentarii | 323 vizualizari | 1 vot

biris

Gabriel Biris, partener fondator Casa de Avocatura Biris-Goran, este de parere ca Guvernul Romaniei ar trebui sa compenseze scaderea cererii private prin investitii publice semnificative. Trebuie sa ne asiguram ca urmatoarea criza ne va prinde mai bine pregatiti decat ne-a prins criza actuala, sustine intr-un interviu acordat FoodBiz Gabriel Biris.

Autor: Agrostandard | 11 June, 2020 | 0 comentarii | 226 vizualizari | 1 vot

presa

Fie ca exploateaza doar senzationalul si eroii negativi, sau este saraca in informatii reale si competente, media nu identifica modelele de urmat in viziunea antreprenorilor si conducatorilor de business. Mircea Ureche are o parere des intalnita la antreprenorii romani mari, care sunt frustrati ca faptele bune nu conteaza si nu exista suficiente modele de urmat. […]

Autor: Agrostandard | 7 June, 2020 | 0 comentarii | 470 vizualizari | 2 voturi

Nicolae-Istudor-Rector-ASE

Marele castig al actualei crize este faptul ca pandemia a pus pe lista de prioritati digitalizarea universitatilor si pregatirea cadrelor didactice si a studentilor pentru a desfasura activitatile didactice in sistem online, sustine Nicolae Istudor, rector Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti. In aceste conditii, activitatile care erau la nivel de intentii sau obiective in […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard