In era digitala, agricultura evolueaza in aceeasi directie cu alte industrii de pe glob. Inovatiile caracterizeaza si acest domeniu, astfel ca fermierii din intreaga lume cauta cele mai bune solutii pentru a produce mai mult cu mai putine resurse si au o deschidere din ce in ce mai mare catre tehnologie. Conform unui studiu realizat de VitalFields la nivel national in Romania, pentru 75% dintre fermierii ce ne-au raspuns la intrebari, telefonul mobil este un instrument de nelipsit. Mai mult, 68% dintre acestia declara ca folosesc computerul in fiecare zi.
In acest context, aplicatia VitalFields pentru administrarea online a fermei are tot mai multi utilizatori multumiti de faptul ca isi pot gestiona sarcinile administrative oricand, avand la dispozitie doar o tableta, un smartphone sau un computer.
In plus, aplicatia are caracteristici dezvoltate impreuna cu fermierii, in beneficiul acestora. Una dintre cele mai importante atribute este faptul ca VitalFields poate fi utilizata pentru orice tip de ferma si ca poate genera rapoarte in acord cu cerintele autoritatilor si institutiilor locale din domeniu.
Aplicatia are capacitatea de a inregistra informatiile de la semanat si de a le stoca, pentru a fi de folos apoi in estimarea cantitatii de substanta activa care trebuie aplicata. Aceasta functionalitate are denumirea de “nutrient balance checker” si a fost creata pentru a verifica echilibrul de nutrienti necesari plantelor de pe o anumita parcela. Toate lucrarile, inclusiv aceste informatii, pot fi transmise catre conducatorul combinei prin VitalFields.
Cum toti fermierii sunt tot timpul cu ochii pe prognoza meteo, e bine de stiut ca aplicatia are integrata si aceasta componenta, extrem de utila mai ales daca parcelele sunt la distanta mare una de alta sau in diferite zone ale tarii.
Citeste si “Cele mai productive soluri din Romania. Top producatori Cereale”
“Preluam informatii de la servicii de prognoza meteo cum ar fi yr.no. Faptul ca VitalFields este integrat cu aceste servicii meteo ne permite sa urmarim fiecare teren separat. Acest lucru este util in mod special daca terenurile sunt distribuite pe o zona mai mare”, spun specialistii VitalFields.
Aplicatia faciliteaza urmarirea parcelelor din diferite locatii de pe teritoriul tarii in acelasi timp, ceea ce vine in intampinarea nevoii fermierilor de a eficientiza resursele si de a le aloca corespunzator, impreuna cu sarcinile de efectuat in ferma.
Citeste si Incredibil! Cum au ajuns oltenii sa arunce tone de rosii la gunoi?! Edit
VitalFields este in continua dezvoltare si integreaza tot mai multe caracteristici pe care si le doresc fermierii, iar echipa de specialisti lucreaza in stransa colaborare cu acestia pentru a aduce toate imbunatatirile necesare si pentru a continua cu succes extinderea la nivel international.
Despre VitalFields
VitalFields este o companie agricola digitala ce apartine de Climate Corporation, o filiala a Monsanto Company. Aceasta ofera fermierilor sisteme digitale de administrare a fermei, astfel incat acestia sa isi poata planifica, administra si analiza activitatile din campurile lor, inclusiv simplificarea urmaririi si raportarii tuturor produselor agricole utilizate in ferma pentru a fi in conformitate cu standardele de mediu ale Uniunii Europene.
Infiintata in 2011 si avand sediul la Tallin, in Estonia, VitalFields este prezenta in sapte tari europene: Austria, Estonia, Germania, Polonia, Elvetia, Ucraina si Romania. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vitalfields.com.
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 15 January, 2021 | 0 comentarii | 76 vizualizari | 1 vot

Rusia va fi cel mai mare exportator global de grau in sezonul in curs, in pofida introducerii unei taxe la exporturile de grau, precum şi a unei cote la exporturile de cereale, conform unei estimari realizate de Departamentul American al Agriculturii (USDA). Americanii se asteapta ca Rusia sa devina leader in sezonul 2020 – 2021, […]
Autor: Agrostandard | 15 January, 2021 | 0 comentarii | 75 vizualizari | 1 vot

Comisia Europeana este dispusa sa ofere fermierilor finantare europeana pentru a reduce emisiile de metan provenite de la efectivele de animale sau sa extinda agricultura ecologica, a anuntat Comisia Europeana. In octombrie 2020, miniştrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord asupra unei reforme a noii Politici Agricole Comune (PAC), […]
Autor: Agrostandard | 14 January, 2021 | 0 comentarii | 158 vizualizari | 1 vot

Fermierii romani pot obtine venituri suplimentare ca urmare a implicarii lor in combaterea schimbarilor climatice, prin vanzarea de certificate de carbon in piata internationala. Agricultorii pot castiga suplimentar intre 45 si 105 euro/hectare/an, prin captarea in sol a 3-7 tone de CO2/hectare/an, implementand masurile agriculturii conservative, potrivit unei analize Commoditrader, platforma online de tranzactionare a […]
Autor: Agrostandard | 14 January, 2021 | 0 comentarii | 133 vizualizari | 1 vot

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) continua autorizarea platii regulare pentru Campania 2020, pana la acest moment fiind autorizati la plata un numar de 760.465 fermieri, reprezentand un procent de 92,64% din numarul total al fermierilor eligibili care au depus Cerere unica de plata in Campania 2020. Suma totala autorizata la plata este […]
Autor: Agrostandard | 9 January, 2021 | 0 comentarii | 86 vizualizari | 1 vot

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Claudiu Nasui, promite impozit zero pe salariul minim, incepand cu 2022, in agricultura, un sector in care sunt salarii mici si evaziunea fiscala este foarte mare. Adica cu un an mai tarziu decat se astepta toata lumea… “Impozitul zero pe salariul minim este cea mai buna masura pe care o […]