Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
„Uzinele de legume”, o industrie profitabila la japonezi!
Agrostandard | 20 January, 2020 | 0 comentarii | 1375 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

legumeSalata cultivata in automate sub lumina artificiala in „uzinele de legume”, situate la marginea oraselor in Japonia! Aceasta este solutia gasita de asiatici pentru a contracara conditiile tot mai dificile de cultura in camp in conditiile catastrofelor naturale tot mai dese. O astfel de cladire se afla, de exemplu, in mijlocul unei zone industriale si centru de cercetare, intre Kyoto et Osaka, in vestul Japonei. Nimic din exterior nu te face sa-ti imaginezi ca in locatiile firmei Spread se realizeaza o productie de circa 11 milioane de salate pe an (30.000 bucati expediate pe zi) cu un numar de 25 de salariati.

Totul se desfasoara in spatele unui geam, intr-o sala aseptica plina de etajere lungi. Plantele sunt mutate cu ajutorul automatelor dintr-un spatiu in altul pe tot parcursul zilei, proces ce continua pe masura ce se dezvolta, fiind asezate in functie de luminozitate sau temperaturi. Fara pesticide si fara pamant, dar cu apa imbogatita cu nutrienti, asa se dezvolta culturile.

Japonia este alaturi de Danemarca de mai multe decenii unul din pionierii in domeniul dezvoltarii de “uzine de legume cu lumina artificiala”. Giganti precum Panasonic, Toshiba, TDK sau ou Fujitsu au riscat cu mai mult sau mai putin succes investitii in aceste uzine.

Producatorii de salata sustin ca daca la inceput vanzarile mergeau mai greu, acum au intrat pe fagasul normal, in conditiile in care preturile sunt constante tot timpul anului, la fel si calitatea. Intr-un singur an, se poate produce de opt ori aceeasi specie de salata.

Japonezii au recurs la acest sistem de productie pentru a rezolva lipsa fortei de munca, in conditiile in care media de varsta a agriculturilor este de 67 de ani.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

In prezent, in Japonia, exista 200 de uzine unde se produce salata cu lumina artificiala, majoritatea insa de demensiuni mici. Numarul lor ar urma sa creasca pana la 400 in 2025.

Citeste si Secretul rosiilor de la Obarsia (Olt)! Fie vara, fie iarna, la piata!

Salata este cel mai usor de produs in conditii artificiale, dar se pot cultiva si capsuni, tomate sau alte plante cu sisteme controlate de laptop.

Sursa: pleinchamps.com

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 22 September, 2020 | 0 comentarii | 137 vizualizari | 1 vot

apicultori

Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale anunta ca Directiile Agricole Judetene (DAJ) pot incepe de marti – 22 septembrie plata ajutorului de minimis catre apicultori. In cursul zilei de luni, 21 septembrie 2020, conturile DAJ au fost alimentate cu sumele necesare, iar pasul urmator este plata catre beneficiarii acestei scheme de ajutor. Ultima zi pentru depunerea […]

Autor: Agrostandard | 21 September, 2020 | 0 comentarii | 143 vizualizari | 1 vot

summit

BucharestFoodSummit.ro – Cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa. Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020! BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu: #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si […]

Autor: Agrostandard | 21 September, 2020 | 1 comentarii | 73 vizualizari | 1 vot

Petre-Roman

In interviul acordat in exclusivitate Food Biz, Petre Roman, fost prim-ministru al Romaniei, vorbeste despre criza alimentara si consecintele grave pe care schimbarile climatice le au asupra securitatii alimentare. In anumite regiuni, inclusiv in Romania, exista deja zone grav afectate iar productiile agricole sunt compromise. Criza alimentara este serioasa si se poate agrava si mai […]

Autor: Agrostandard | 16 September, 2020 | 0 comentarii | 92 vizualizari | 1 vot

Borbely

Intr-un interviu oferit in exclusivitate revistei Food Biz, Consilierul de Stat de la Cabinetul Primului Ministru si coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, László Borbély, explica preocuparile dezvoltarii durabile din Romania si obiectivele concrete ale strategiei urmarite. Consilierul de Stat pune in stransa legatura strategia de dezvoltare durabila a Romaniei cu Agenda 2030 a ONU. Viziunea […]

Autor: Agrostandard | 14 September, 2020 | 0 comentarii | 613 vizualizari | 1 vot

mere

UNIUNEA SALVAM TARANUL ROMAN isi exprima indignarea fata de modul in care Ministerul Agriculturii si ministrul Agriculturii Nechita Adrian Oros au inteles cum sa ajute intr-un mod echitabil agricultura si fermierii, contrar viziunii Uniunii Europene in ceea ce priveste sprijinul si subventiile acordate fermierilor. Reluam integral comunicatul remis de UNIUNEA SALVAM TARANUL ROMAN:

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard