Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
„Uzinele de legume”, o industrie profitabila la japonezi!
Agrostandard | 20 January, 2020 | 0 comentarii | 1427 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

legumeSalata cultivata in automate sub lumina artificiala in „uzinele de legume”, situate la marginea oraselor in Japonia! Aceasta este solutia gasita de asiatici pentru a contracara conditiile tot mai dificile de cultura in camp in conditiile catastrofelor naturale tot mai dese. O astfel de cladire se afla, de exemplu, in mijlocul unei zone industriale si centru de cercetare, intre Kyoto et Osaka, in vestul Japonei. Nimic din exterior nu te face sa-ti imaginezi ca in locatiile firmei Spread se realizeaza o productie de circa 11 milioane de salate pe an (30.000 bucati expediate pe zi) cu un numar de 25 de salariati.

Totul se desfasoara in spatele unui geam, intr-o sala aseptica plina de etajere lungi. Plantele sunt mutate cu ajutorul automatelor dintr-un spatiu in altul pe tot parcursul zilei, proces ce continua pe masura ce se dezvolta, fiind asezate in functie de luminozitate sau temperaturi. Fara pesticide si fara pamant, dar cu apa imbogatita cu nutrienti, asa se dezvolta culturile.

Japonia este alaturi de Danemarca de mai multe decenii unul din pionierii in domeniul dezvoltarii de “uzine de legume cu lumina artificiala”. Giganti precum Panasonic, Toshiba, TDK sau ou Fujitsu au riscat cu mai mult sau mai putin succes investitii in aceste uzine.

Producatorii de salata sustin ca daca la inceput vanzarile mergeau mai greu, acum au intrat pe fagasul normal, in conditiile in care preturile sunt constante tot timpul anului, la fel si calitatea. Intr-un singur an, se poate produce de opt ori aceeasi specie de salata.

Japonezii au recurs la acest sistem de productie pentru a rezolva lipsa fortei de munca, in conditiile in care media de varsta a agriculturilor este de 67 de ani.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

In prezent, in Japonia, exista 200 de uzine unde se produce salata cu lumina artificiala, majoritatea insa de demensiuni mici. Numarul lor ar urma sa creasca pana la 400 in 2025.

Citeste si Secretul rosiilor de la Obarsia (Olt)! Fie vara, fie iarna, la piata!

Salata este cel mai usor de produs in conditii artificiale, dar se pot cultiva si capsuni, tomate sau alte plante cu sisteme controlate de laptop.

Sursa: pleinchamps.com

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 21 November, 2020 | 0 comentarii | 50 vizualizari | 0 voturi

Napolact Granola

FrieslandCampina Romania le ofera amatorilor unui stil de viata sanatos doua noi optiuni pentru un mic-dejun savuros – iaurturi bio cu granola, fie ele cu capsuni si zmeura sau cu seminte si miere. O noua gama de iaurturi Napolact BIO le sta la dispozitie celor care mizeaza pe cea mai importanta masa a zilei si […]

Autor: Agrostandard | 21 November, 2020 | 0 comentarii | 86 vizualizari | 1 vot

lidl

Lidl sprijina producatorii locali prin facilitarea exportului de produse autohtone catre magazinele Lidl din Europa, in valoare de 59 milioane de euro, in 2019. Datele au fost extrase din cel de-al treilea raport de sustenabilitate lansat de retailer, care acopera perioada 1 martie 2019 – 29 februarie 2020, se rataa intr-un comunicat al companiei. In […]

Autor: Agrostandard | 13 November, 2020 | 0 comentarii | 195 vizualizari | 1 vot

p1

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anuntat la BucharestFoodSummit ca in data de 1 decembrie vor fi semnate doua programe importante pentru agricultura romaneasca, finantate din programul national de rezilienta si relansare economica. Este vorba de alocarea unei sume de 750 milioane de euro pentru crearea unei retele nationale de preluare, depozitare, procesare, distributie si promovare […]

Autor: Agrostandard | 9 November, 2020 | 0 comentarii | 285 vizualizari | 1 vot

piata_valea ialomitei

Producatorii romani se muta din piete in parcare. Dupa ce autoritatile au anuntat ca pun lacatul pe pietele agroalimentare inchise, edilii locali au gasit tot felul de solutii pentru ca produsele locale sa poata fi gasite pe tarabe in continuare. Nu de alta, dar dupa cum se știe, pietele agroalimentare constituie pentru multi romani principalul […]

Autor: Agrostandard | 6 November, 2020 | 0 comentarii | 126 vizualizari | 1 vot

Foto_Ana Gheorghiu

Ana Gheorghiu a preluat funcția de Public Affairs, Science and Sustainability Lead pentru grupul de țari Romania, Bulgaria si Republica Moldova, la finalul lunii octombrie, devenind parte a echipei de conducere a diviziei Bayer Crop Science. Pentru noul sau rol, Ana Gheorghiu isi propune sa construiasca o rețea solida de dialog cu partenerii Bayer – […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard