Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Unde si cum se poate face sacrificarea mieilor in perioada premergatoare Pastelui. Ce trebuie sa stiti!
Agrostandard | 9 April, 2019 | 0 comentarii | 706 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

mieiDirectiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din tara au inceput sa anunte o serie de restrictii cu privire la organizarea targurilor de animale vii si a centrelor de sacrificare temporara a mieilor in perioada premergatoare Pastelui, in contextul existentei focarelor de pesta porcina africana. In Olt, de exemplu, judet inclus in zona de restrictie ca urmare a confirmarii si evolutiei PPA pe teritoriul judetului, dar si in judetele limitrofe, la porcii domestici si cei mistreti, sacrificarea mieilor se poate face doar in abatoarele autorizate.

“Analizand situatia epidemiologica actuala si riscul pe care il reprezinta miscarile de animale vii, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Olt nu va acorda avize pentru functionarea centrelor de sacrificare temporara a tineretului ovin/caprin in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale.

Sacrificarea mieilor se poate efectua in cele trei abatoare autorizate sanitar veterinar din localitatile Bals, Scornicesti si Potcoava pentru animalele identificate, insotite de documentele legale, unde este asigurata supravegherea sanitara veterinara”, se arata intr-un comunicat al DSVSA Olt.

Citeste si Legea zootehniei nr. 32/2019, in vigoare. Lista infractiunilor si amenzilor

Anuntul ANSVSA privind sacrificarea animalelor inainte de Paste

ANSVSA a anuntat recent actiuni de control pentru perioada premergatoare Pastelui, scopul fiind supravegherea modului in care sunt respectate cerintele care vizeaza animalele destinate sacrificarii. Acestea se refera la:

– fermele/exploatatiile de unde vor fi livrate animalele pentru taiere, precum si operatorii din domeniul alimentar care desfasoara activitati de procesare, depozitare, transport/distributie si comercializare a carnii de miel si a produselor derivate din aceasta detin autorizare/inregistrare sanitara veterinara eliberata in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare;

Citeste si Ce subventii primesc crescatorii de vaci de carne, in acest an, si in ce conditii

– vor fi admise pentru sacrificare in vederea consumului public numai animalele cu o stare corespunzatoare de sanatate si care sunt identificate conform legislatiei in vigoare, crescute in ferme, localitati si zone indemne de boli transmisibile;
– respectarea regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului, abatorizarii sau taierii, conform prevederilor legale, iar formularele de miscare sa fie completate corespunzator;

– transportul mieilor pentru taiere sa fie efectuat numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar si insotit de certificate sanitare veterinare, care sa ateste sanatatea acestora, precum si de documente privind informatiile lantului alimentar, conform modelului stabilit de ANSVSA;
– sacrificarea mieilor se realizeaza in unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul ANSVSA.
– in cazuri exceptionale, sacrificarea mieilor poate fi realizata si in spatii amenajate temporar, organizate in conditiile legii in care sa se asigure supravegherea sanitara veterinara si in care sunt respectate conditiile prevazute de legislatie.

– spatiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie sa fie situate in zone in care nu au fost impuse restrictii din motive de sanatate a animalelor;
– activitatea de sacrificare a mieilor in spatii amenajate temporar se realizeaza numai in perioada 15 – 28.04.2019, intre orele 07.00-17.00.

Citeste si 90% din cartofii de pe piata sunt din import, la acest moment. Stocurile interne, epuizate

DSVSA judetene si a municipiului Bucuresti vor permite infiintarea spatiilor amenajate temporar numai in conditii in care:
– in aceste spatii amenajate temporar sunt respectate conditiile generale si specifice de igiena, sanatate si bunastare a animalelor, gestionare a subproduselor de origine animala nedestinate consumului uman si de eliminare a deseurilor, stabilite de legislatia sanitara veterinara;

– exista un numar suficient de medici veterinari oficiali instruiti corespunzator cu privire la efectuarea examenului ante si post-mortem, care sa poata dispune masuri asupra carnii, in cazurile in care constata incalcari ale prevederilor legislatiei in vigoare la nivelul spatiilor amenajate temporar.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

18 − sixteen =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 6 August, 2020 | 0 comentarii | 210 vizualizari | 1 vot

albine

Termenul pentru depunerea unor documente justificative in cadrul PNA 2020-2022 s-a prelungit de la 1 august pana la data de 1 septembrie 2020, anunta Ministerul Agriculturii. Guvernul a aprobat in sedinta din 31 iulie 2020 o hotarare pentru completarea Anexei nr.2 la Hotararea Guvernului nr. 339/2020 privind aprobarea Programului National Apicol pentru perioada 2020-2022, a […]

Autor: Agrostandard | 30 July, 2020 | 0 comentarii | 113 vizualizari | 1 vot

MARGARINA

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind limitarea continutului de acizi grasi trans in produsele alimentare destinate consumului uman. Unul dintre alimentele vizate de acest proiect de lege este margarina, care contine achizi grasi, iar producatorii vor fi obligati sa-i elimine din compozitia acesteia pentru a nu renunta la afacerea lor. De asemenea, sunt […]

Autor: Agrostandard | 30 July, 2020 | 0 comentarii | 183 vizualizari | 1 vot

istudor

Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti, este de parere ca a venit vremea sa ne gandim la un program de reindustrializare a tarii, adica sa producem noi ceea ce putem, pentru ca vedem cat de greu ne este sa importam in situatii de criza. Este momentul sa identificam toate sectoarele pentru care […]

Autor: Agrostandard | 29 July, 2020 | 0 comentarii | 295 vizualizari | 1 vot

GRAU_CHCAGO

Academia Romana sustine majorarea rezervei de stat la cereale, in anii cu productie de 3 mil. tone la grau! Un serios semnal de alarma la care autoritatile ar trebuie sa ia aminte, intr-un an atat de dificil cum este 2020. Pastrarea pietelor de export ar trebui totusi insotita de o plasa de siguranta care sa […]

Autor: Agrostandard | 27 July, 2020 | 0 comentarii | 321 vizualizari | 1 vot

Costel_vinatoru

Ce mai inseamna astazi o tomata romaneasca, ce gust si ce arome ar trebui sa aiba? Cercetatorul Costel Vinatoru, directorul Bancii de Gene de la Buzau, spune ca in Romania se gasesc foarte rar tomate cultivate cu samanta autohtona, pentru ca romanii n-au stiut sa le pastreze si sa le transmita din generatie in generatie […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
31 Iul 2020 | 0 comentarii | 653 vizualizari | 2 voturi
11 Iul 2020 | 0 comentarii | 379 vizualizari | 2 voturi
30 Iun 2020 | 0 comentarii | 492 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1640 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1640 vizualizari | 2 voturi
»
10 Iun 2020 | 0 comentarii | 1573 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2020 © Agrostandard