Sustine Agrostandard
starea vremii
Analize
Studiu: Romanii prefera carnea de pui proaspata. Pieptul si pulpele superioare, in top
Agrostandard | 20 July, 2017 | 0 comentarii | 537 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

carne pui trans94% dintre romani prefera sa cumpere carne proaspata refrigerata in detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format in special din tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, potrivit unui studiu de piata realizat de Transavia, cel mai mare producator de carne de pui din Romania si una dintre cele mai reputate afaceri de familie. Tipurile de carne de pui utilizate cel mai des in bucatariile romanilor sunt pieptul de pui (82%), pulpele superioare de pui (77%) si pulpele inferioare de pui (72%), insa si alte categorii precum ficateii, aripioarele si pipotele sunt pe placul acestora. Modalitatea prin care acestia prefera sa le gateasca frecvent sunt la cuptor (81%), in mancare (75%) si la gratar (68%).

Rezultatele studiului plaseaza carnea de pui in topul preferintelor romanilor. Astfel, in ceea ce priveste tipurile de carne consumate cel mai des, carnea de pui este pe primul loc, 7 din 10 romani sustinand ca o utilizeaza pentru pregatirea meselor de mai multe ori pe saptamana. Totodata, 95% dintre persoanele care gatesc cel putin saptamanal consuma acest tip de carne.
3. Tocanita de pui (3)

Hypermarketurile si supermarketurile raman cele mai frecventate locuri de unde romanii aleg sa cumpere carnea de pui (77%), in timp ce magazinele fizice specializate (49%) si magazinele alimentare obisnuite (46%) sunt preferate de un numar mult mai mic de persoane. Motivand alegerea frecventa a carnii de pui in alimentatia lor, romanii sustin ca aceasta este un aliment care se gateste usor (71%), are gust bun (62%) si este o carne slaba, cu putine calorii (57%).

Cei mai multi dintre romani asociaza acest tip de carne cu aportul caloric scazut, continutul mic de grasimi si viata sanatoasa. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogata in vitamine.

Cum gatesc romanii…

Un procent de 93% dintre respondenti, persoane care gatesc saptamanal, au ales pieptul de pui la gratar ca fiind cea mai des gatita reteta de pui in gospodarie. Pe locul doi este sntelul de pui, cu o diferenta de doar un procent. Romanii si-au exprimat de asemenea o preferinta crescuta pentru tocanta de pui (91%), ciorba de pui cu tatei (88%) si supa de pui cu galuste (88%). Lista continua cu o serie de alte retete de pui, precum pui cu orez, ficatei de pui la tigaie, pulpe de pui cu legume la cuptor, friptura de pui cu mujdei si mamaliga, salata beuf cu carne de pui sau mancare de mazare cu pui.

In top trei retete cu carne de pui gatite cel mai des pentru copii, sntelul de pui este prima alegere a romanilor, 82% dintre participantii la studiu declarand ca pregatesc aceasta reteta pentru cei mici. A doua cea mai gatita reteta este ciorba de pui cu tatei (78%), iar supa de pui cu galuste reprezinta a treia alegere a romanilor pentru mesele copiilor.

4. Ciorba de pui cu taitei
81% dintre consumatorii de carne de pui sustin ca au aflat retetele pe care le pregatesc de la membrii familiei (mame, bunici), iar 57% dintre acestia au ca sursa de inspiratie mediul online, site-uri specializate sau bloguri.

Romanii sunt deschisi si catre bucatariile internationale, iar cea mai apreciata este bucataria italiana (68%), urmata de cea greceasca (37%) si cea frantuzeasca (36%).

Studiul a fost efectuat in parteneriat cu compania de cercetare de piata iSense Solutions pe un esantion de 520 de persoane, barbati si femei cu varste de peste 18 ani, din mediul urban, care obisnuiesc sa gateasca cel putin o data pe saptamana.

Cine este Transavia

Transavia are o productie anuala de peste 70.000 de tone de carne de pui si dispune de 314 hale in 24 ferme de crestere a pasarilor, 4 ferme vegetale, o fabrica de nutreturi combinate, 3 abatoare performante de ultima generatie si o fabrica de procesare a carnii. 15% din productia anuala a companiei merge pe piata de export, in mai multe tari europene, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Spania si Croatia.

„Ne bucuram ca in urma acestui studiu brandul nostru premium Fragedo este in continuare pe primul loc in preferintele de consum ale romanilor. Acest lucru reprezinta o reconfirmare a activitatii pe care o realizam cu aceeasi pasiune si daruire de peste 25 de ani. La Transavia, calitatea reprezinta un principiu de baza, intrucat ne dorim sa le oferim romanilor cea mai buna carne de pui, ce respecta toate standardele impuse pentru siguranta alimentara. Increderea consumatorilor in produsele noastre ne incurajeaza sa pastram tradtia lucrurilor facute exact asa cum trebuie, de la bob la furculta, printr-un model de business integrat, bazat pe transparenta si exigenta calitatii.”, a declarat Ioan Popa, director general Transavia.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

1 × 4 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 25 September, 2018 | 0 comentarii | 262 vizualizari | 1 vot

ripe pear in foliage of tree in fruit orchard

Italia este cel mai mare producator de pere din UE, cu o productie de 719.000 de tone, in 2017, urmata de Spania – 312.000 tone si Olanda – 307.000 de tone. In topul celor mai mari tari producatoare mai intra Belgia – 301.000 tone, urmata de Portugalia – 186.000 tone si Franta – 130.000 tone. […]

Autor: Agrostandard | 24 September, 2018 | 4 comentarii | 642 vizualizari | 1 vot

grau

Productia europeana de cereale si oleaginoase este mai mica cu circa 10% fata de anul trecut, potrivit estimarilor Copa-Cogeca. La cereale, este vorba de un recul de 12,2%, de pana la 273 milioane de tone, fata de 311 milioane de tone, in 2017, in timp ce la oleaginoase recolta este mai mica cu 8,2%, pana […]

Autor: Agrostandard | 29 August, 2018 | 0 comentarii | 788 vizualizari | 1 vot

timis

Romania a ingistrat, in acest an, o productie de 12,826 milioane de tone la cerealele paioase de vara, cu circa 1% in plus, fata de anul trecut, cand era atins un volum de 12,709 milioane de tone. Media la hectar a fost de 4.655 kg/ha, in crestere comparativ cu 2017, an in care era raportat […]

Autor: Agrostandard | 29 August, 2018 | 2 comentarii | 638 vizualizari | 1 vot

orz

Orzul se numara printre culturile care au dat productii bune in acest an, asa cum, de altfel, anticipau si analistii, care vedeau orzul ca fiind cultura vedeta a anului 2018. Potrivit datelor comunicate de Ministerul Agriculturii, Romania a intregistrat, in acest an, o productie de orz de 1,392 milioane de tone, fata de 1,271 milioane […]

Autor: Agrostandard | 24 August, 2018 | 27 comentarii | 816 vizualizari | 1 vot

STUDIU_PIATA_FRUCTE

Publicatia AGROSTANDARD lanseaza studiul “Piata de fructe. Romania 2018”, un produc unic in media locala, care constituie o radiografie la zi a pomiculturii romanesti, un sector aflat in deriva in ultimii ani, dupa cum dovedesc datele statistice, dar si realitatea din piata, fara sa se intrevada nicio perspectiva de revigorare rapida a sectorului. Poate daca […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
05 Oct 2018 | 0 comentarii | 1318 vizualizari | 2 voturi
04 Oct 2018 | 4 comentarii | 1396 vizualizari | 2 voturi
26 Sep 2018 | 0 comentarii | 274 vizualizari | 2 voturi
25 Sep 2018 | 1 comentarii | 3679 vizualizari | 2 voturi
»
28 Aug 2018 | 2 comentarii | 12165 vizualizari | 1 vot
»
08 Aug 2018 | 0 comentarii | 3717 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2018 © Agrostandard