Sustine Agrostandard
starea vremii
Analize
Studiu: Romanii prefera carnea de pui proaspata. Pieptul si pulpele superioare, in top
Agrostandard | 20 July, 2017 | 0 comentarii | 456 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

carne pui trans94% dintre romani prefera sa cumpere carne proaspata refrigerata in detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format in special din tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, potrivit unui studiu de piata realizat de Transavia, cel mai mare producator de carne de pui din Romania si una dintre cele mai reputate afaceri de familie. Tipurile de carne de pui utilizate cel mai des in bucatariile romanilor sunt pieptul de pui (82%), pulpele superioare de pui (77%) si pulpele inferioare de pui (72%), insa si alte categorii precum ficateii, aripioarele si pipotele sunt pe placul acestora. Modalitatea prin care acestia prefera sa le gateasca frecvent sunt la cuptor (81%), in mancare (75%) si la gratar (68%).

Rezultatele studiului plaseaza carnea de pui in topul preferintelor romanilor. Astfel, in ceea ce priveste tipurile de carne consumate cel mai des, carnea de pui este pe primul loc, 7 din 10 romani sustinand ca o utilizeaza pentru pregatirea meselor de mai multe ori pe saptamana. Totodata, 95% dintre persoanele care gatesc cel putin saptamanal consuma acest tip de carne.
3. Tocanita de pui (3)

Hypermarketurile si supermarketurile raman cele mai frecventate locuri de unde romanii aleg sa cumpere carnea de pui (77%), in timp ce magazinele fizice specializate (49%) si magazinele alimentare obisnuite (46%) sunt preferate de un numar mult mai mic de persoane. Motivand alegerea frecventa a carnii de pui in alimentatia lor, romanii sustin ca aceasta este un aliment care se gateste usor (71%), are gust bun (62%) si este o carne slaba, cu putine calorii (57%).

Cei mai multi dintre romani asociaza acest tip de carne cu aportul caloric scazut, continutul mic de grasimi si viata sanatoasa. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogata in vitamine.

Cum gatesc romanii…

Un procent de 93% dintre respondenti, persoane care gatesc saptamanal, au ales pieptul de pui la gratar ca fiind cea mai des gatita reteta de pui in gospodarie. Pe locul doi este sntelul de pui, cu o diferenta de doar un procent. Romanii si-au exprimat de asemenea o preferinta crescuta pentru tocanta de pui (91%), ciorba de pui cu tatei (88%) si supa de pui cu galuste (88%). Lista continua cu o serie de alte retete de pui, precum pui cu orez, ficatei de pui la tigaie, pulpe de pui cu legume la cuptor, friptura de pui cu mujdei si mamaliga, salata beuf cu carne de pui sau mancare de mazare cu pui.

In top trei retete cu carne de pui gatite cel mai des pentru copii, sntelul de pui este prima alegere a romanilor, 82% dintre participantii la studiu declarand ca pregatesc aceasta reteta pentru cei mici. A doua cea mai gatita reteta este ciorba de pui cu tatei (78%), iar supa de pui cu galuste reprezinta a treia alegere a romanilor pentru mesele copiilor.

4. Ciorba de pui cu taitei
81% dintre consumatorii de carne de pui sustin ca au aflat retetele pe care le pregatesc de la membrii familiei (mame, bunici), iar 57% dintre acestia au ca sursa de inspiratie mediul online, site-uri specializate sau bloguri.

Romanii sunt deschisi si catre bucatariile internationale, iar cea mai apreciata este bucataria italiana (68%), urmata de cea greceasca (37%) si cea frantuzeasca (36%).

Studiul a fost efectuat in parteneriat cu compania de cercetare de piata iSense Solutions pe un esantion de 520 de persoane, barbati si femei cu varste de peste 18 ani, din mediul urban, care obisnuiesc sa gateasca cel putin o data pe saptamana.

Cine este Transavia

Transavia are o productie anuala de peste 70.000 de tone de carne de pui si dispune de 314 hale in 24 ferme de crestere a pasarilor, 4 ferme vegetale, o fabrica de nutreturi combinate, 3 abatoare performante de ultima generatie si o fabrica de procesare a carnii. 15% din productia anuala a companiei merge pe piata de export, in mai multe tari europene, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Spania si Croatia.

„Ne bucuram ca in urma acestui studiu brandul nostru premium Fragedo este in continuare pe primul loc in preferintele de consum ale romanilor. Acest lucru reprezinta o reconfirmare a activitatii pe care o realizam cu aceeasi pasiune si daruire de peste 25 de ani. La Transavia, calitatea reprezinta un principiu de baza, intrucat ne dorim sa le oferim romanilor cea mai buna carne de pui, ce respecta toate standardele impuse pentru siguranta alimentara. Increderea consumatorilor in produsele noastre ne incurajeaza sa pastram tradtia lucrurilor facute exact asa cum trebuie, de la bob la furculta, printr-un model de business integrat, bazat pe transparenta si exigenta calitatii.”, a declarat Ioan Popa, director general Transavia.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

four × 5 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 16 April, 2018 | 0 comentarii | 397 vizualizari | 1 vot

PORUMBUL

Giurgiu este judetul care a obtinut, anul trecut, cea mai mare productie medie la hectar la cultura de porumb: 9.298 kg/ha, ceea ce inseamna cu peste 1.000 kg in plus fata de urmatoarea clasata in topul judetelor si cu peste 3.000 de kilograme comparativ cu media pe tara. Pe locul doi in acest clasament s-a […]

Autor: Agrostandard | 12 March, 2018 | 0 comentarii | 561 vizualizari | 1 vot

coperta legume sera

Productia de tomate in lume a atins un nivel istoric in 2016 ! Cel mai mare producator a fost China, in timp ce Olanda a avut cel mai mare randament. Datele FAO arata ca productia mondiala de tomate a cunoscut un volum record de 177 042 000 tone, ceea ce inseamna un avans de 29,08% […]

Autor: Agrostandard | 1 March, 2018 | 2 comentarii | 653 vizualizari | 1 vot

diacrtitice cop

Suprafetele de sere si solarii s-au redus considerabil in ultimele decenii, din cauza costurilor mari cu incalzirea, ceea ce a facut ca importurile de legume sa creasca an de an, mai ales in extrasezon. Daca in 1989 Romania avea circa 2.500 ha de sere (spatii incalzite), astazi abia daca mai exista cateva sute de hectare, […]

Autor: Agrostandard | 28 February, 2018 | 48 comentarii | 3704 vizualizari | 3 voturi

top 600 coperta

Publicatia AgroStandard a lansat Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei […]

Autor: Agrostandard | 14 February, 2018 | 0 comentarii | 650 vizualizari | 1 vot

top-600-coperta-1

Ialomita se afla in topul judetelor, alaturi de Calarasi, unde se afla cel mai scump teren agricol din Romania. În aceasta zona agricola a tarii, una dintre cele mai fertile, motiv pentru care si este asa de cautata de straini, hectarul de teren se vinde la preturi cuprinse intre 5.000 euro si 1.000 euro, potrivit […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
11 Apr 2018 | 1 comentarii | 3796 vizualizari | 2 voturi
15 Mar 2018 | 1 comentarii | 1948 vizualizari | 2 voturi
23 Feb 2018 | 0 comentarii | 350 vizualizari | 2 voturi
»
24 Feb 2018 | 4 comentarii | 5793 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2018 © Agrostandard