Singapore  interzice folosirea uleiurilor vegetale partial hidrogenate la fabricarea alimentelor, incepand cu 2021

Singapore interzice folosirea uleiurilor vegetale partial hidrogenate la fabricarea alimentelor, incepand cu 2021

 

phoSingapore va interzice, incepand cu iunie 2021, atat folosirea uleiurilor vegetale partial hidrogenate la fabricarea tuturor produselor alimentare comercializate pe piata interna, cat si a produselor din import ce contin aceste grasimi. Secretarul general al ministerului sanatatii din Singapore, Amrin Amin, aceasta tara va interzice, incepand cu iunie 2021, atat utilizarea grasimilor vegetale partial hidrogenate (PHO) ca ingredient in toate alimentele vandute pe piata singaporeza, cat si produsele din import care contin aceste tipuri de grasimi, potrivit unei sinteze a stirilor externe realizata de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Categoriile de alimente preambalate ce contin uleiuri partial hidrogenate sunt cele de tipul prajiturilor, produselor de patiserie, biscuitilor, chipsurilor din cartofi, popcorn, taieteilor instant, pizza congelata, creme de ciocolata tartinabile sau unt de arahide.

“Nu ne asteptam la o crestere a preturilor pentru consumatori, majoritatea producatorilor locali si comerciantii cu amanuntul luand deja masuri pentru reformularea produselor lor in urma prevederii impuse inca din anul 2013 ca alimentele si bauturile comercializate pe piata interna sa nu aiba un continut de grasimi trans artificiale mai mare de 2% pe produs”, a declarat Amin.

De precizat insa este faptul ca regulamentul din 2013 nu se referea la alimentele preambalate fabricate pe plan local si la cele din import. Se estimeaza ca doar 10% din produsele alimentare care contin PHO sunt fabricate pe piata interna, restul provenind din import.

Sursa: The Straits Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *