Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Scrumbia de Dunare afumata, al cincilea produs romanesc recunoscut si protejat in UE
Agrostandard | 3 December, 2018 | 0 comentarii | 194 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

scrumbia_de_dunare_afumata_igpRomania are, incepand cu 3 decembrie, un nou nume pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunare afumata a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicație geografica protejata (IGP). Scrumbia de Dunare este un peste salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare. Specia nu poate fi crescuta in acvacultura si este capturata numai in cursul migrației pe Dunare. Are 250-400 grame si intre 25-30 centimetri si este recunoscut drept cel mai bogat peste in grasimi, din lume, raportat la talia sa.

Scrumbia este pregatita sub forma intreaga, dupa curațare, sarata si afumata la rece dupa o metoda veche, din aria geografica definita. Pestii afumați sunt de culoare aurie, metalizata, datorata procesului de afumare.

Pentru localnicii din Delta Dunarii, pescuitul este principala si cea mai veche indeletnicire. Prin urmare, aceasta activitate este bine inradacinata in cultura locuitorilor din Delta Dunarii, facand totodata parte, ca trasatura caracteristica, din memoria numerosilor turisti din lumea intreaga care viziteaza localitațile din Delta Dunarii.

CITESTE SI Fermier Ialomita: Am lasat si rapita si graul la voia Domnului…N-am intors nimic, pentru ca mi-am dat seama ca era tot degeaba…

Scrumbia de Dunare afumata se alatura celorlalte 4 produse alimentare romanesti protejate in UE: Novac afumat din Țara Barsei, Telemea de Ibanesti, Salam de Sibiu si Magiun de prune de Topoloveni. In total, la nivelul UE, sunt inregistrate 1440 de produse protejate.

Citeste si Predictia unui fermier gorjean: N-o ajunge porumbul la 1,4-1,5 lei/kg, ca in 2013, dar de un leu tot trece

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

4 × 3 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 20 May, 2019 | 0 comentarii | 47 vizualizari | 1 vot

albina_ziua mondiala

20 mai, Ziua Mondiala a albinelor! Disparitia unor polenizatori ar insemna pierderea unor alimente nutritive de care avem nevoie pentru o alimentatie sanatoasa! Organizatia Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie trage un semnal de alarma cu privire la mortalitatea albinelor si cauzele care au dus la acest fenomen. In continuare aveti un material transmis de […]

Autor: Agrostandard | 20 May, 2019 | 0 comentarii | 40 vizualizari | 1 vot

Cris-Tim fara gluten

Incepand din luna aprilie a acestui an, Grupul Cris-Tim este primul producator de mezeluri din Romania care a fost certificat de catre Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) , asociatie membra cu drepturi depline al Asociatiei Societatilor Europene de Celiachie. Majoritatea produsele apartinand brandurilor Cris-Tim, Matache Macelaru’ si Obrajori au certificarea internationala “fara gluten” […]

Autor: Agrostandard | 20 May, 2019 | 0 comentarii | 35 vizualizari | 1 vot

gustul ales

RO.aliment organizeaza, pentru al patrulea an consecutiv, expo-conferinta „Produsul Romanesc”, cel mai apreciat eveniment dedicat preparatelor veritabile romanesti, in data de 6 iunie 2019, la Hotel Caro Bucuresti. Este intalnirea anuala a producatorilor, procesatorilor si furnizorilor de produse si servicii pentru toate ramurile conexe industriei agro-alimentare din Romania cu buyeri din marile retele de magazine, […]

Autor: Agrostandard | 20 May, 2019 | 0 comentarii | 812 vizualizari | 1 vot

rosii

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, efectueaza in aceasta perioada controale in piete si la locul de productie (sere si solarii) dupa recoltare, in vederea prelevarii de probe de rosii de la producatorii inscrisi in Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, in scopul determinarii calitatii acestora, in special pentru a determina eventuala […]

Autor: Agrostandard | 17 May, 2019 | 0 comentarii | 35 vizualizari | 1 vot

gluten1

Produsele alimentare fara gluten reprezinta unul dintre segmentele de piata din FMCG cu cele mai mari rate de crestere. La nivel mondial, piata produselor fara gluten este evaluata la 4.48 miliarde USD in 2018 si se estimeaza ca va cunoaste o crestere cu 7.6% in anii imediat urmatori, ajungand la 6.47 milarde USD in 2023. […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Romanian Financial Conference



bad politics

2019 © Agrostandard