Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Scrumbia de Dunare afumata, al cincilea produs romanesc recunoscut si protejat in UE
Agrostandard | 3 December, 2018 | 0 comentarii | 376 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

scrumbia_de_dunare_afumata_igpRomania are, incepand cu 3 decembrie, un nou nume pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunare afumata a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicație geografica protejata (IGP). Scrumbia de Dunare este un peste salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare. Specia nu poate fi crescuta in acvacultura si este capturata numai in cursul migrației pe Dunare. Are 250-400 grame si intre 25-30 centimetri si este recunoscut drept cel mai bogat peste in grasimi, din lume, raportat la talia sa.

Scrumbia este pregatita sub forma intreaga, dupa curațare, sarata si afumata la rece dupa o metoda veche, din aria geografica definita. Pestii afumați sunt de culoare aurie, metalizata, datorata procesului de afumare.

Pentru localnicii din Delta Dunarii, pescuitul este principala si cea mai veche indeletnicire. Prin urmare, aceasta activitate este bine inradacinata in cultura locuitorilor din Delta Dunarii, facand totodata parte, ca trasatura caracteristica, din memoria numerosilor turisti din lumea intreaga care viziteaza localitațile din Delta Dunarii.

CITESTE SI Fermier Ialomita: Am lasat si rapita si graul la voia Domnului…N-am intors nimic, pentru ca mi-am dat seama ca era tot degeaba…

Scrumbia de Dunare afumata se alatura celorlalte 4 produse alimentare romanesti protejate in UE: Novac afumat din Țara Barsei, Telemea de Ibanesti, Salam de Sibiu si Magiun de prune de Topoloveni. In total, la nivelul UE, sunt inregistrate 1440 de produse protejate.

Citeste si Predictia unui fermier gorjean: N-o ajunge porumbul la 1,4-1,5 lei/kg, ca in 2013, dar de un leu tot trece

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 113 vizualizari | 1 vot

AFIR_9.1a

AFIR anunța ca se prelungește sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru grupurile de producatori din sectorul pomicol, pana in data de 13 noiembrie 2020 (Sm 9.1a)! Submasura 9.1a are ca scop sprijinirea infiintarii grupurilor de producatori in sectorul pomicol si, in consecinta, o mai mare coordonare a productiei pentru a face fata unei […]

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 96 vizualizari | 1 vot

aurel_simion

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) are in lucru un numar de cinci scheme de calitate, din care trei au fost comunicate deja la Bruxelles, a anuntat Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, in cadrul evenimentului bucharestFoodSummit.ro desfasurat la USAMV Bucuresti. „Ministerul Agriculturii are deja din luna ianuarie cinci scheme de calitate pe […]

Autor: Agrostandard | 29 September, 2020 | 0 comentarii | 79 vizualizari | 1 vot

risipa_alimentara

Fiecare roman arunca, in medie, 129 de kilograme de mancare pe an, iar tinta Guvernului este sa reduca aceasta cantitate (mancare gatita, fructe, legume, produse de panificatie, lactate, carne) la jumatate pana in 2030, a declarat, marti, Cornel Hanganu, consilier in cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei din cadrul Guvernului Romaniei. in cadrul conferintei […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 205 vizualizari | 1 vot

PAINE_NEAMBALATA

Razboiul painii sau mai precis preferinta romanilor pentru un anumit fel de paine, fie ca vorbim de varianta ambalata sau neambalata trece intr-o noua faza! Recent, Universitatea din Bucuresti a facut public un studiu potrivit căruia virusul Sars-Cov-2 s-ar putea transmite prin consumul de pâine neambalata. Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 100 vizualizari | 1 vot

paine_COVID

Ca urmare a aparitiei in spatiul public a rezultatelor unui studiu realizat de Universitatea din Bucuresti (UB), potrivit caruia painea neambalata ramane contaminata dupa contactul cu SARS-CoV-2 si ar putea constitui o sursa de transmitere pentru acest virus, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) face urmatoarele precizari: Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard