Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Sase produse traditionale atestate in Capitala
Agrostandard | 21 August, 2019 | 0 comentarii | 79 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

traditionalMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a acordat unui producator din Bucuresti inca sase atestate pentru produse traditionale. Astfel, acesta a primit atestat pentru sase produse traditionale obtinute din carne de porc: caltabos taranesc mestesugari de gusturi, toba taraneasca mestesugari de gusturi, drob de casa mestesugari de gusturi, cârnati macelaresti mestesugari de gusturi, cârnati taranesti mestesugari de gusturi, lebar taranesc mestesugari de gusturi. Cârnatii macelaresti mestesugari de gusturi sunt un preparat din carne specific sezonului rece, nelipsiti de pe mesele de sarbatori in special cu ocazia Craciunului si a Anului Nou.

Acestia se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei dulce. Traditia fabricarii cârnatilor este mostenita de la breslasii bucuresteni de acum 200 ani si pastrata pâna in prezent.

Caltabosul taranesc mestesugari de gusturi este un preparat din carne de porc, maruntaie de porc si orez, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit al produsului este dat de alegerea condimentelor si de echilibrul dintre organele de porc si grasimea folosita la acest preparat si afumarea corespunzatoare.

Produsul traditional caltabos se consuma ca aperitiv, in special de sarbatorile de Craciun. Traditia fabricarii este mostenita de la hangii bucuresteni, cu o vechime in zona de peste 50 ani, fiind transmis de la o generatie la alta.

Cârnatii taranesti mestesugari de gusturi se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, provenite de la porci crescuti in ferme cu renume, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei iute. Secretul cârnatilor taranesti mestesugari de gusturi consta in calitatea si prospetimea carnii si a faptului ca este taiata la barda, a ingredientelor de calitate, in proportii corecte si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.

Drobul de casa mestesugari de gusturi se obtine din ficat de porc (70%), carne porc si prapure porc iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, piper negru , verdeturi, oua crude si fierte.

Drobul de casa mestesugari de gusturi este un preparat din carne specific sarbatorilor pascale, nelipsit de pe masa de Paste. Secretul drobului de casa mestesugari de gusturi il reprezinta compozitia specifica, in care se regaseste in proportie de peste 70% ficat de porc si verdeturi in proportii corecte, prapur si coacere/afumare corespunzatoare.

Lebarul taranesc mestesugari de gusturi este un preparat din ficat de porc si carne de porc, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit a produsului lebar taranesc mestesugari de gusturi este dat de materia prima, de condimentele folosite, precum si durata de fierbere a acestora.

Toba taraneasca mestesugari de gusturi este un preparat traditional obtinut din rasoale si organe de porc. Secretul gustului consta in maiestria utilizarii condimentelor in amestec cu organe si carnea de porc care aminteste de aroma produsului traditional de odinioara.

MADR sustine producatorii autohtoni, incurajându-i sa-si inregistreze produsele traditionale in scopul promovarii produselor locale, a diversificarii productiei, si pentru mentinerea patrimoniului national in privinta gustului si savorii preparatelor autentice pregatite dupa retete stravechi. In acest fel, produsele traditionale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni, pastrând vie constiinta si identitatea nationala, pe de o parte si interesul sporit pentru descoperirea valorilor locului, pe de alta parte.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

one × 5 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 14 November, 2019 | 0 comentarii | 81 vizualizari | 1 vot

minea

In Romania, toata lumea bate moneda pe produsul romanesc, dar oare chiar poate fi numit romanesc in conditiile in care se aduce carne din import la greu, iar retetele sunt o creatie a tehnologilor. La romani, criteriile care dicteaza alegerile consumatorilor sunt calitatea si pretul si nicidecum patriotismul, sa fim seriosi. Cat despre retail, s-a […]

Autor: Agrostandard | 14 November, 2019 | 0 comentarii | 49 vizualizari | 1 vot

schloer

Schimbarile climatice, migratia accentuata, dar si dificultatile crescânde de a produce suficienta apa pentru irigatii sunt doar câteva din provocarile actuale care trebuie luate serios in calcul si analizate consecvent de specialistii preocupati de viitorul agriculturii. De aceea, considera specialistul in geopolitica Hardy Schloer, „este nevoie sa aplicam instrumente de inteligenta artificiala pentru luarea deciziilor […]

Autor: Agrostandard | 13 November, 2019 | 0 comentarii | 81 vizualizari | 1 vot

romanianfood

Pe 15 noiembrie 2019, BusinessMark va invita la cea de-a VII-a editie a „Romanian Food & Agribusiness Conference”, eveniment ce va avea loc la JW Marriott Hotel Bucuresti. Agricultura are o pondere importanta din PIB-ul României, chiar daca, pe fondul transformarii economiei românesti, ponderea in economie s-a diminuat in ultimele decenii. Cu toate acestea, agricultura […]

Autor: Agrostandard | 8 November, 2019 | 0 comentarii | 96 vizualizari | 1 vot

panda1

Preparatele vegane reprezinta unul dintre cele mai interesante segmente de piata in domeniul alimentar, cu o crestere de 7 ori, in 2018, si de 40 de ori fata de anul 2017, potrivit estimarilor platformei de comenzi si livrare de mancare foodpanda.ro, detinuta de Delivery Hero Romania. Cat despre 2020, prognozele privind vanzarile penru 2020, acestea […]

Autor: Agrostandard | 6 November, 2019 | 0 comentarii | 112 vizualizari | 1 vot

Summit-300

Cel mai important eveniment de business al sfarsitului de an Bucharest Food Summit 2019 are loc in perioada 12-13 noiembrie la Academia de Studii Economice din Bucuresti si la Hotel Sheraton. Dupa succesul inregistrat la prima editie, din noiembrie 2018, editia din 2019 se pozitioneaza ca un eveniment de o si mai mare anvergura, reunind […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
23 Oct 2019 | 0 comentarii | 778 vizualizari | 3 voturi
09 Oct 2019 | 0 comentarii | 587 vizualizari | 3 voturi
21 Sep 2019 | 2 comentarii | 2039 vizualizari | 3 voturi
06 Noi 2019 | 0 comentarii | 834 vizualizari | 2 voturi
29 Oct 2019 | 0 comentarii | 737 vizualizari | 2 voturi
»
02 Oct 2019 | 0 comentarii | 6140 vizualizari | 2 voturi
»
21 Sep 2019 | 2 comentarii | 2039 vizualizari | 3 voturi
»
24 Aug 2019 | 0 comentarii | 1865 vizualizari | 1 vot
»
14 Sep 2019 | 0 comentarii | 1329 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2019 © Agrostandard